‘El secreto del doctor Grindberg’, el documental del mes

El Documental del Mes es reprèn aquest setembre amb la projecció d'”El secreto del doctor Grindberg” que es projectarà aquest dijous dia 15 de setembre, a les 19:00 h, al Centre de la Imatge Mas Iglesias (CIMIR). La sessió és gratuïta. 

Es tracta d’un thriller trepidant sobre la desaparició de Jacobo Grinberg, especialista en l’estudi de la telepatia.

Considerat per a molts com l’Einstein de la consciència, Jacobo Grinberg va desaparèixer l’any 1994 sense deixar rastre.
El director Ida Cuéllar ha investigat el cas durant set anys i ha construït un thriller metafísic trepidant. Ara, arriba a més de 70 sales d’arreu d’Espanya gràcies al Docs del Mes.

Submergir-se en el misteri del doctor Grinberg implica reflexionar sobre el misteri de l’existència humana i, més que oferir respostes, descobrirem com fer-nos millors preguntes. Ida Cuéllar, director del documental, ha dedicat els darrers set anys de la seva vida a investigar el cas de la desaparició de Jacobo Grinberg, ara, presenta el resultats en un documental on es revelen proves desconegudes que reescriuen la crònica dels últims dies abans de la seva desaparició. La pel·lícula, que s’ha estrenat en diversos festivals internacionals, arriba a Espanya de la mà del Docs del Mes el proper mes de setembre.

Jacobo Grinberg va ser un científic que va treballar amb remeiers i xamans, les seves activitats confrontava entre l’acadèmia i l’esotèric. Un científic entre els xamans, un xaman entre els científics, se’l descrivia. I just part del seu misteri va ser quan a la fi de 1994 va desaparèixer sense deixar rastre, en ple clímax de la seva carrera. El doctor mexicà Jacobo Grinberg va desaparèixer en estranyes circumstàncies que han donat peu a múltiples hipòtesis i teories que han contribuït a ocultar la veritat del cas. Considerat per molts com l’Einstein de la consciència, Grinberg va portar l’estudi de la psicofisiologia més enllà dels límits de la ciència tradicional amb la finalitat d’acostar-se al potencial infinit del cervell humà i demostrar els primers indicis de la telepatia.

Seguint les perquisicions del comandant Clemente Padilla, excepcional policia que es va ocupar del cas, aquest documental va reconstruint els sorprenents fets reals que expliquen la desaparició del Dr. Grinberg. Un thriller que va mostrant els insospitats rostres del protagonista enmig de les certeses i incerteses de familiars, col·legues i amics. Una recerca que, en principi, apuntava a un crim passional, i que, a poc a poc, va anar revelant un segrest, robatori d’informació i foscos interessos governamentals. Un viatge sorprenent per diferents llocs de Mèxic, Los Angeles, Barcelona i Madrid.

Què va descobriŕ el comandant Padilla? Qui va ser realment la misteriosa remeiera donya Pachita? Fins a on arriba l’ombra del famós antropòleg i bruixot Carlos Castaneda? Quins eren els foscos plans de la desapareguda Teresa Mendoza? Quins secrets amagava el propi Grinberg i quines són les pistes que va deixar escampades en els seus llibres?

Estem realment a les portes d’una nova visió del món, en les albors d’una nova ciència que odificaria la comprensió de l’home i del cosmos, o davant una trama paranoide i fantàstica, davant una obsessiva farsa de dimensions inaudites?

Fitxa Tècnica

  • Direcció: Ida Cuéllar
  • Guió: Ida Cuéllar, Miguel León, Juan Muñoz-Tébar, Fernanda Rossi
  • Direcció de fotografia: Jose Luis Bernal
  • Disseny de so: Laia Casanovas
  • Música original: Eduardo Pacheco
  • Muntatge: Judith Miralles, Gabriela Soria, Carlos Rufete
  • Producció: Carles Brugueras, Marieke van den Bersselaar, Ida Cuéllar, Inés Massa
  • Productores: Polar Star Films, Primo International Content
  • Distribució: DocsBarcelona Distribution
Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.