El taller de dansa adaptada ‘SomNiu Dansant’ obre la nova edició del Festival COS

El Festival de Moviment i Teatre Gestual COS escalfa motors amb la realització del taller SomNiu Dansant, amb el coreògraf i ballarí Marc Jubete, i que va destinat a les escoles d’educació especial de Reus: el Centre d’Educació Especial Alba, l’Escola Nostra Senyora del Mar i l’Escola Font del Lleó.

Marc Jubete Bascompte, representant el col·lectiu SomNiu, i conjuntament amb ReusCultura i el COS, han iniciat aquest projecte de dansa adaptada en el marc del festival i amb la intenció d’apropar la dansa a la ciutadania i utilitzar-la com a motor de cohesió, integració i benestar social.

El Col·lectiu SomNiu es forma inicialment per una producció artística, amb el suport del Consorci del Teatre Fortuny, que s’estrenarà al mateix Teatre Fortuny el dia 3 de juny de l’any vinent. Paral·lelament, SomNiu impulsa un projecte social que pretén apropar l’art a tots els racons del territori on sigui beneficiosa la seva interacció.

Amb el taller que s’ha fet aquests dies de dansa adaptada, es vol donar un servei a aquest col·lectiu en concret a través de la dansa com a canal i amb la finalitat de proporcionar un benestar físic i anímic als i les participants que formen part d’aquest projecte inclusiu.

Utilitzant la dansa com a llenguatge ancestral, o el llenguatge de l’ànima com moltes persones la qualifiquen, s’han organitzat uns tallers que, responent a les necessitats requerides per cada grup, generin una consciència corporal i espacial a través de diferents activitats, i un sentiment grupal que les uneixi i empoderi.

COS 2022
La programació del Festival de Moviment i Teatre Gestual COS 2022 comença el divendres 21 d’octubre i s’allarga fins a aquest diumenge. Daniel Recasens, regidor de Cultura i Ciutadania, ha explicat que “la programació la integren companyies de llenguatges expressius molt diferents, creació contemporània, com sovint, per a sala i carrer i des de disciplines necessàriament cada cop més connectades”.

El regidor ha afegit que “Estic convençut que hi sabreu trobar aquell espectacle que us emocioni i us estiri perquè —sense fugir de la pròpia essència del festival— representa una diversitat que persegueix la voluntat d’arribar a públics igual de diversos, com pot ser l’espectacle dirigit a la canalla més petita de las casa, el zero-quatre. Obrirem plaça des del Mercadal amb l’espectacle “Hem de parlar” ; i el comiat arribarà de la mà de la Coordinadora d’Escoles de Dansa Autoritzades de Reus, una estructura amb un pes indefugible i que, per tant, com ja hem explicat sovint, ha de jugar-hi un paper clau a la recerca continua d’aquest talent local que només és possible a través de l’existència d’oportunitats com la que aquests festivals ens permet”.

Tota la programació es pot consultar a la web del COS 2022.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.