El Teatre Bartrina presenta la programació de Tardor 2020

El Teatre Bartrina presenta la programació de Tardor 2020

9 espectacles i 11 representacions protagonitzaran aquesta temporada de tardor del Teatre Bartrina, molt marcada per la pandèmia de la Covid-19

El Consorci del Teatre Bartrina ha preparat la programació prevista per a aquesta nova temporada de Tardor 2020, un nou cicle que estarà subjecte a les mesures de prevenció de la salut de les persones que siguin necessàries arran de la pandèmia arran de la COVID19. La nova temporada inclou 9 espectacles i 11 representacions amb una cl ara mirada a la producció local. La programació s’inicia el dia 3 d’octubre, a les 21:00h, amb un concert de Blamut, que forma part del cicle Accents 2020.

Segons explica Daniel Recasens, regidor de Cultura i Política Lingüística, “incloure el nostre talent local i del territori ens és indispensable a l’hora de preveure una programació i d’aquí que hem volgut que espectacles com els que ens oferirà el TEBAC o la companyia Clownic o els concerts de Fito Luri o de la Soul Machine tinguin un paper important a la nova temporada”. Segons Recasens, “Aquesta és una temporada diferent, però ens fa especialment il·lusió ja que es fa evident la necessitat que tenim de consumir teatre i música als amants de les arts escèniques en general”.

A l’espera de com evolucioni la pandèmia, Rosa Mateu, assessora de programació del Consorci del Teatre Bartrina, explica que “intentarem seguir amb la mateixa línia pensada, estudiada i coherent, que pretén apropar a la ciutat el teatre alternatiu i de qualitat que actualment es representa a Catalunya, a més d’apostar pel talent local. Tenim una programació de qualitat, alternativa (tant per la temàtica com per la posada en escena), atractiva per a franges d’edat potser poc avesades a anar al teatre, i equilibrada”.

La nova temporada inclou també el Fòrum de l’espectador a l’acabar algun dels espectacles, un espai de trobada entre el públic i els actors o creadors teatrals que han participat en l’obra, moderat per Jaume Descarrega, i organitzat conjuntament per la comissió de cultura del COPC i el Teatre Bartrina.

Per tal d’oferir les garanties necessàries al públic s’han preparat diferents mesures de seguretat. D’una banda, l’aforament queda reduït al 50% de la seva capacitat. A més, s’han confeccionat recorreguts d’entrada i sortida segurs i es demana al públic que, per tal d’evitar aglomeracions i que es respecti en tot moment la distància de seguretat, s’avanci l’arribada al teatre el màxim possible. Per poder entrar al teatre serà obligatori l’ús de la mascareta i hi haurà gel hidroalcohòlic a l’entrada del teatre.

Pel que fa als abonaments, el Consorci del Teatre Bartrina posa a disposició diferents tipus d’abonaments dels espectacles de la programació oficial, amb la qual cosa s’aconsegueixen avantatges exclusius com descomptes i ofertes en la compra d’altres entrades. La renovació dels abonaments o l’adquisició de nous es farà els dies 15 i 16 de setembre.

La taquilla del Teatre Bartrina està a disposició del públic de dimarts a divendres, de 18:00 h a 20:00 h, i també una hora abans de l’inici de cada espectacle. Tota la informació de la nova programació es pot consultar a la pàgina web www.teatrebartrina.cat, on també es poden comprar les entrades.

La programació

La temporada començarà el dia 3 d’octubre, a les 21:00 h, amb un concert del grup Blaumut i l’endemà, el diumenge 4 d’octubre, a les 18:00 h, actuarà la Cia. Clownic, amb l’espectacle “Turist (or not turist)”. El dia 17 d’octubre, a les 21:00 h, la Cia. La Calòrica, a partir de l’obra d’Aristofànics, presentarà “Els Ocells” i l’endemà diumenge, 18 d’octubre, a les 19:00 h, Fito Luri presentarà el seu nom àlbum discogràfic. El dia 8 de novembre, a les 19:00 h, actuarà Ferran Palau, presentant també el seu darrer disc. 

El 14 de novembre, a les 21:00 h, es representarà l’obra teatral “Un dia qualsevol”, i el següent cap de setmana, els dies 21 i 22 de novembre, la Companyia Teatre Estable del Baix Camp (TEBAC) estrenarà l’obra “Cleopatra [+Antoni]”, amb dramatúrgia i direcció de Miquel Àngel Fernández. 

Ja el mes de desembre, els dies 18 i 19 actuarà la formació La Soul Machine, que amb aquest concert celebrarà els seus 20 anys als escenaris. I per acabar, el dia 26 de desembre, es representarà el tradicional de Josep Maria de Sagarra “El poema de Nadal”

Aixecament de la suspensió d’actes culturals

D’altra banda, aquest dijous dia 10 de setembre des de l’Ajuntament de Reus s’ha aixecat la suspensió dels actes culturals o de naturalesa lúdica organitzats pel consistori o pels seus ens instrumentals, una mesura extraordinària que va afectar de ple al Projecte Bartrina. Cal destacar que enguany, el Teatre Bartrina ha impulsat aquesta nova iniciativa cultural que ha constat de 7 produccions d’espectacles multidisciplinaris de petit format amb artistes locals.

El Projecte Bartrina, doncs, va reprendre aquest cap de setmana passat amb l’espectacle “Pels carrerons del darrere”, una proposta de teatre musical que es va du a terme al Jardí de la Casa Rull el dissabte, dirigida per Jordi Vall i amb Georgina Llauradó i Joan Masdéu com a intèrprets. Diumenge dia 13 es va fer la representació “Els tres mosqueters o qui va matar Mozart”, un espectacle amb música clàssica per a tots els públics, que va comptar amb els músics Josep Maria Ferrando, Xavier Blanc, Albert Carbonell i David Blay; la soprano Helena Botella, i David Puertas com a narrador.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.