El Teatre Fortuny prepara la nova temporada

El Teatre Fortuny prepara la nova temporada

El Teatre Fortuny presenta la nova temporada amb 24 propostes escèniques i amb els horaris adaptats per poder arribar al públic

El Consorci del Teatre Fortuny de Reus ha presentat aquest matí la nova temporada preparada per al primer semestre de l’any 2021, una proposta que consta de 24 espectacles diferents, dels quals se’n faran un total de 28 funcions. La nova programació es basa e n una programació diversificada i encaminada a ser atractiva per un gran ventall de públic.

Després de la reunió del Consorci, a la qual hi han assistit l’alcalde de Reus, Carles Pellicer; la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó; el regidor de Cultura i Política Lingüística, Daniel Recasens, i el gerent del consorci, Josep Margalef, s’ha explicat que “el Teatre Fortuny vol donar un pas endavant per tal d’aconseguir aquest posicionalment social de conciliació familiar i de treball, en la qual cal pensar en un procés d’adequació d’horaris i, per això aquest semestre avancem l’hora de l’inici de tots els espectacles”. En aquest sentit, l’inici de les funcions passa a ser a les 20:30, enlloc de les 21:00 h, “mitja hora que creiem que serà ben rebuda per part del públic”, tal com ha dit el regidor Recasens. 

Els espectacles programats per al nou semestre es reparteixen entre les diferents arts escèniques: teatre, música, dansa i òpera, tot i que, en aquesta ocasió, es reforça amb una extensa i variada proposta dirigida a un públic de totes les edats. L’alcalde de la ciutat ha dit que “reactivem l’activitat escènica i estem convençuts que tothom trobarà aquell concert, aquella obra teatral, la dansa o l’òpera que desitja veure o escoltar. Continuem treballat per apropar el Teatre Fortuny a tota la ciutadania”. 

La programació

Les diferents propostes escèniques que arribaran a Reus el pròxim semestre són les següents

  • Teatre. En la nova programació s’hi troben 7 espectacles de teatre. Espectacles d’humor com “El pare de la núvia… i potser del nuvi!”; de reflexió, com “Una història real” i “Pedro Páramo”, i altres amb un llenguatge i posada en escena atrevides com “Sopar amb batalla”, “Be god is”, “Monroe-Lamar” i “El mètode Gronholm”. 
  • Música. Hi haurà 5 concerts al llarg de tot el semestre, amb l’Orquestra del Lieu, el mediàtic Marcel Gorgori i Ara Malikian, i també, amb la Suu i els Búhos, un ventall musical que vol arribar també a diferents estils de públic i de franges d’edat diverses. 
  • Òpera. “Tosca” i “Aida” seran les dues òperes programades durant el semestre, a càrrec dels Amics de l’Òpera de Sabadell.
  • Dansa. Per un costat se celebrarà el Dia Internacional de la dansa, amb un ventall ampli d’activitats, on intervindran convidats que parlaran de dansa, del mític ballarí universal Rudolf Nureyev, tallers i classes. I, per cloure aquesta celebració, s’ha programat l’espectacle “Amazonas”, de la companyia Andanzas. 
  •  Familiars. La nova temporada aposta també pels espectacles familiars, amb tres propostes diferents: “En patufet”, “Cantajuego” i “Xiula”.

Cicle Grans Mestres

El nou trimestre de programació comptarà també amb el projecte Cicle Grans Mestres, dirigit per Francesc Cerro Ferran. Aquest és un projecte propi del Teatre Fortuny que aporta un grau d’excel·lència afegit en el camp de la producció pròpia i que genera un reconeixement tant a nivell artístic, com de crítica i d’acceptació per part del públic. Al llarg de l’any es programaran 8 propostes diferents, una mes que els altres anys, ja que s’amplia amb una nova proposta que es durà a terme el mes de desembre.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.