El Festival REC clou aquesta setmana l’edició del 20 aniversari amb més de 60.000 espectadors

El Festival REC clou aquesta setmana l’edició del 20 aniversari amb més de 60.000 espectadors

Els responsables del Festival REC posen de relleu la responsabilitat de presentar dues programacions diferenciades en les versions presencial i en línia i es mostren satisfets pels resultats assolits enguany

El Festival REC clou l’edició del 20 aniversari, la més especial i preparada dels darrers anys, i fa un balanç especialment positiu de la difícil cita d’aquest 2020, en la sobresurten que les elevades xifres d’espectadors que han recollit tant en les versions presencial —celebrada del 2 al 8 de desembre al Teatre Tarragona— la programació alternativa en línia a través de Filmin i també els passis especials del cicle Close Encounters al CaixaForum Tarragona, que van finalitzar ahir dimarts.

La projecció que es va dur a terme ahir a les instal·lacions de CaixaForum Tarragona és la darrera d’una edició que ha servit per unir les necessàries mesures imposades per l’alerta sanitària amb l’efemèride del 20 aniversari, en una ocasió en la qual el Festival REC ha tingut l’oportunitat d’obrir-se a noves fronteres, en part gràcies a la nova ubicació al Teatre Tarragona de la Rambla Nova i a la bona acollida que ha tingut la programació que s’ha pogut veure a Filmin, que ha recollit algunes de les pel·lícules que el festival ha descobert durant la seva trajectòria i que, per un motiu o un altre, no s’havien estrenat en sales comercials.

Pel que fa al nombre d’espectadors, els assistents de les sessions a CaixaForum que s’han programat els dies 11, 15, 18 i 22 de desembre s’afegeixen als més de 2.000 espectadors que van gaudir de l’oferta cultural al Teatre Tarragona, una xifra que cal llegir tenint en compte l’adaptació de les sessions per adaptar-se a l’horari del toc de queda i a les restriccions d’espectadors i de mobilitat, que han limitat la visita des d’altres poblacions.

A aquests espectadors cal afegir la bona repercussió que ha tingut la programació en línia, ja que, segons dades proporcionades per la plataforma, prop de 60.000 persones han gaudit de la programació en línia del festival sumant totes les propostes que es presentaven en el canal propi del Festival REC a Filmin, un portal que ja existia en anteriors edicions però que enguany ha aconseguit més de 35.000 visionats del conjunt de l’oferta de títols.

“El Festival s’enfrontava amb un any molt especial al ser el XX Aniversari, però també molt complex per la situació actual i els canvis al sector. Molts festivals no s’han pogut celebrar o s’han fet només online, mentre que el REC proposava una edició híbrida amb la intenció de donar valor tant a la versió presencial a Tarragona, l’ànima del REC, com a la digital, l’aposta d’enguany”, exposa el director del Festival REC, Xavier Garcia Puerto.

A banda de les xifres d’espectadors, els responsables del Festival REC també volen posar de relleu la qualitat de la programació de les dues versions del festival i el fet que el Festival REC s’hagi arriscat a celebrar el vintè aniversari amb una programació diferent i complementària en les versions presencial i digital. Per exemple, en aquesta última, la pel·lícula més vista del portal del Festival REC a Filmin ha estat ‘PURE’, un film que el REC va estrenar a l’Estat Espanyol l’any 2011 i que no havia estat present en els cinemes comercials. Per a molts, aquesta proposta ha estat tot un descobriment.

“El model de programació que hem presentat ha estat innovador i complementari, ja que ha obert el diàleg entre les dues finestres i les ha potenciat a totes dues”, explica el director del Festival REC, que apunta cap a pròximes edicions, quan destaca que “al mateix temps que s’ha realitzat el festival a la ciutat amb totes les mesures de seguretat, consolidant-lo, també hem posicionat el festival a l’Estat espanyol, amb una oferta diferenciada que dibuixa el que pot ser el festival del futur”. D’aquesta manera, el Festival posa fi a un XX aniversari ple de reptes i que ha servit per dibuixar una nova etapa de cara al futur.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.