El Teatre Fortuny presenta la programació del proper semestre amb 25 espectacles

Teatre Fortuny

Un semestre carregat de propostes escèniques, en el qual es barregen teatre, música, dansa i circ, ocuparà l’escenari del Teatre Fortuny de Reus a partir del mes de gener de 2019. Així s’ha aprovat a la reunió de la Comissió Gestora del Consorci del Teatre Fortuny reunida aquest dimarts al matí a la ciutat.

L’alcalde Carles Pellicer ha explicat que “gràcies a la programació que aquí es pot veure ens podem situar al mapa teatral de Catalunya, essent un clar referent per a totes aquelles companyies i produccions teatrals que passen per la capital del Baix Camp en les seves gires, i també pel públic que ens visita”.

Serà un trimestre que acollirà 25 espectacles: 12 de teatre, 5 de música, 2 òperes, 4 espectacles de dansa i 2 muntatges familiars. A més, tenint en compte que s’hi afegiran les propostes presentades per l’Associació de Concerts i les escoles de dansa i altres activitats, el total d’espectacles previstos són 34 dels quals se’n faran 37 representacions.

El nou semestre de programació començarà el dia 9 de gener amb el ballet clàssic “Trencanous”. Aquest serà el primer dels espectacles de dansa del nou període, en el que cal recordar que es durà a terme el Premi Internacional de Dansa Roseta Mauri, el mes de març.

El semestre continuarà amb Ara Malikian el dia 17 de gener, sense cap dubte, un dels més brillants, expressius i carismàtics violinistes de la seva generació. La música serà de fet una de les grans protagonistes del semestre, en el qual hi actuaran, entre d’altres Els Pets, Lax’n’Busto, Love of Lesbian, o l’òpera “L’elisir d’amore”, de G. Donizetti.

També sense deixar la música, però afegint-hi el teatre, visitarà la capital del Baix Camp Dagoll Dagom, amb el seu nou musical “Maremar”. I precisament, com a espectacles teatrals destaquen “La importància de ser Frank”, “El preu” o “L’últim acte”. El gerent del Consorci, Josep Margalef, ha explicat que “hem buscat propostes d’interès divers tant per les companyies que vindran com pel públic apostant també per una major internacionalització”.

Amb aquesta programació el consorci del Teatre Fortuny vol respondre a la demanda de la ciutadania i del públic, buscant la màxima qualitat, perquè tal com ha explicat  l’alcalde Carles Pellicer “Reus esdevindrà sens dubte un clar referent per a totes aquelles persones tant de la ciutat com de fora, i que respon a una demanda fortament arrelada entre la ciutadania i que té en la programació cultural i en l’activitat que es genera al voltant dels equipaments teatrals els seus eixos de referència i que contribueixen a definir els estàndars de qualitat de vida i de benestar col·lectiu”.

Finalment, Josep Margalef ha explicat que a falta de dades perquè l’actual programació encara no ha finalitzat s’ha recuperat la quantitat d’espectadors després de la tendència generalitzada a tot Catalunya de pèrdua de públic.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.