El Trapezi premia experiències i art del circ als ‘Premis Trapezi Peces Audiovisuals’

Avui s’ha celebrat el segon dia del Trapezi, la Fira de Circ de Catalunya que commemora la seva 25a edició pels carrers de Reus fins el diumenge 16 de maig. A banda dels espectacles programats, el plat fort de la jornada ha estat el lliurament dels ‘Premis Trapezi Peces Audiovisuals’ que s’ha dut a terme a les 14:00h a Cal Massó amb la participació dels membres del jurat.

El concurs, llançat fa uns mesos conjuntament amb l’Institut Municipal Reus Cultura, té com a objectiu donar visibilitat al circ i apropar-lo al públic a través de nous formats. En la convocatòria s’han rebut un total de 27 obres: 10 per a la categoria Experiències de Circ i 17 per la categoria L’art del circ. El guanyador de cada categoria s’ha emportat una dotació econòmica de 2.000€.

En la categoria Experiències de Circ, el premi ha estat per la peça “Història d’un mur”, de Laura Carrau que retrata la vivència del Col·lectiu Mur. El Jurat ha volgut destacar “la seva bona narrativa audiovisual, la mirada inclusiva que trenca murs i els cossos discordants que converteixen el circ social en una proposta artística d’excel·lència”. En aquesta categoria, també s’ha atorgat un accèssit a “Los Excéntricos. Els pallassos de la natura”. D’altra banda, A la categoria L’art del circ el premi ha recaigut a l’obra “Entre Aguas”, de Celso i Frana de la companyia Eia, “per la seva poètica visual, senzilla i evocadora, que ens fa partícips d’un moment íntim i transformador a través del llenguatge del circ”.

El jurat, format per perfils provinents de l’àmbit audiovisual i vinculats al circ, amb el Trapezi i amb el món de la comunicació, ha agraït la participació a tots els artistes i ha destacat la gran qualitat de totes les obres, tant en l’àmbit audiovisual com l’artístic. Alhora, s’ha volgut posar en valor la participació internacional, ja que s’han rebut peces des de Mèxic, Brasil, Croàcia, Argentina i diferents punts de l’Estat espanyol.

Leandro Mendoza, director artístic de la Fira Trapezi i membre del jurat, ha explicat que “el circ és un sector amb molt poc material audiovisual i, en aquest sentit, amb aquests premis, volem impulsar un calaix de fons amb material audiovisual que serveixi per poder consultar propostes, obres, noves tècniques, testimonis i acostar noves narratives a tots els públics.

El jurat dels “Premis Trapezi Peces Audiovisuals” ha estat format per Griselda Juncà, artista de circ; Carles Pitarch, de Juandesafinado; Iolanda Fontgivell, directora executiva de Trapezi; Leandro Mendoza, director artístic de Trapezi; i Neus Molina, periodista cultural. Entre les autoritats també ha estat present Daniel Recasens, Regidor de Cultura, Educació i Política Lingüística.

Les peces es podran visualitzar properament a la web oficial de la Fira www.trapezi.cat i al canal de You Tube de l’Ajuntament de Reus @reus_cat.

Per altra banda, durant la jornada d’avui s’han celebrat espectacles a diversos punts de Reus, com Random, de Joel Martí & Pablo Molina; Suspensión, de la companyia Nueveuno; o el tradicional Cabaret.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.