Empresa i Coneixement obre dilluns la tercera línia d’ajuts per a establiments d’oci nocturn i parcs infantils privats tancats per les restriccions de la Covid-19

El Departament d’Empresa i Coneixement obre dilluns, 17 de maig, a les 9 hores, el tràmit de Canal Empresa per sol·licitar els ajuts directes de la nova línia de 14,1 milions d’euros per a establiments d’oci nocturn i parcs infantils privats tancats per les restriccions sanitàries de la Covid-19.

Avui s’ha publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) la convocatòria d’aquesta línia, la tercera adreçada a aquests dos sectors d’activitat especialment afectats pels tancaments decretats pel Procicat per fer front a la pandèmia. El tràmit telemàtic per demanar l’ajut es tancarà el 31 de maig a les 14 hores.

Amb aquesta tercera línia, que s’articularà a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM), el Departament d’Empresa i Coneixement fa palès el seu compromís de contribuir al manteniment dels negocis davant la disminució dràstica de la facturació derivada de les restriccions imposades per pal·liar els efectes de la Covid-19.

Beneficiaris: autònoms, microempreses i pimes dedicades a l’oci nocturn i parcs infantils

S’hi podran acollir autònoms, microempreses i pimes dedicades a l’oci nocturn (bars musicals, discoteques, sales de ball, sales de festes amb espectacle, sales de festa amb espectacle i concerts d’infància i joventut, discoteques de joventut i karaokes),tancats des l’agost passat; i els parcs infantils privats, afectats per les mesures de tancament des de l’octubre passat.

Ajuts de fins a 15.000 euros per a parcs infantils i d’entre 10.000 i fins a 70.000 per a l’oci nocturn
La subvenció consistirà en un pagament únic a cada beneficiari, amb l’aportació màxima següent en cadascun dels casos:

– Parcs infantils privats: 15.000 euros
– Establiments d’oci nocturn de menys de 10 treballadors: 10.000 euros
– Establiments d’oci nocturn de 10 o més treballadors i aforament inferior a 1.300 persones: 35.000 euros
– Establiments d’oci nocturn de 10 o més treballadors i aforament de 1.300 persones o més: 70.000 euros

Per determinar l’import de l’ajut es tindrà en compte el nombre de persones treballadores que les empreses sol·licitants tenien en plantilla el 2019 de mitjana. En el cas d’empreses creades el 2020, es tindrà en compte la mitjana de la plantilla de personal fins al 14 de març de 2020, data de la declaració de l’estat d’alarma.

Procediment: Sol·licitud telemàtica al Canal Empresa, amb declaració responsable

La presentació de les sol·licituds es farà temàticament a través del Canal Empresa, omplint el model formalitzat que es pot trobar al web del CCAM, de Canal Empresa o del Departament d’Empresa i Coneixement. Per tal d’agilitar la tramitació, el procediment inclourà una declaració responsable, on els sol·licitants acreditaran que compleixen els requisits. D’aquesta manera, el control administratiu del compliment dels requisits es farà a posteriori, un cop fet el pagament.

Els sol·licitants podran consultar si se’ls ha atorgat l’ajut al tauler electrònic de la Generalitat. Els ajuts s’atorgaran en règim de concurrència no competitiva, per ordre Aquests ajuts es poden acumular a altres subvencions o ajuts públics i/o privats ja sol·licitats.

Balanç ajuts a l’oci nocturn i parcs infantils privats: 15,5 milions d’euros i 1.743 ajuts atorgats

El Departament d’Empresa i Coneixement ja ha destinat 15,5 milions d’euros en les dues anteriors línies per a oci nocturn i parcs infantils privats. En total, s’han atorgat1.743 subvencions: 1.607 a establiments d’oci nocturn (el 92,1%) i 136 a parcs infantils privats (el 7,8% restant).

En el marc de la primera línia, es van atorgar 837 ajuts: 651 a establiments d’oci nocturn amb menys de 10 treballadors (que van rebre 10.000 euros per beneficiari), 124 a establiments d’oci nocturn de 10 o més treballadors (20.000 euros cadascun), i 62 a parcs infantils privats (6.000 euros per beneficiari). Pel que fa la segona línia, es van atorgar 906 ajuts: 693 a establiments d’oci nocturn amb menys de 10 treballadors (5.000 euros), 139 a establiments d’oci nocturn amb 10 o més treballadors (15.000 euros), i 74 a parcs infantils privats (6.000 euros).

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.