El Voluntariat per la llengua forma tretze parelles lingüístiques d’estiu a Reus

Voluntariat per la llengua

En una mateixa setmana, s’ha celebrat la cloenda del curs 2018-2019 amb una excursió i s’han format tretze parelles lingüístiques noves que es trobaran durant l’estiu

 

Per una banda, el dimarts 9 de juliol un grup de voluntaris i aprenents de Reus va participar en la passejada pel camí del Rec de la Selva del Camp, una activitat organitzada pel Voluntariat per la llengua del Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus (CNL) com a cloenda de les trobades de les parelles lingüístiques formades durant el curs 2018-2019.

A les 17 h els participants es van trobar a la porta del Mas Vilanova, edifici on s’imparteixen els cursos de català de Reus, i es van desplaçar en cotxes particulars fins a la Selva del Camp, on es trobar el camí del Rec. Un cop allí, Anna Saperas, directora del CNL de l’Àrea de Reus i aficionada a l’excursionisme, va guiar l’activitat i va anar explicant l’origen i les característiques d’aquest recorregut, que transcorre al costat dels conductes que abastien d’aigua el municipi i al voltant del qual encara s’observen restes dels molins que feien servir l’aigua per funcionar.

Durant el trajecte es podien observar cartells amb imatges de la fauna i la flora representativa del lloc i els assistents van aprofitar per comentar alguns dels noms més curiosos. A banda de caminar, els voluntaris i aprenents també van aprofitar les ombres i els llocs de descans per reposar, observar la natura, berenar, posar en comú algunes experiències i valorar individualment la participació de cadascú en el programa Voluntariat per la llengua, que en general va ser molt positiva.

D’altra banda, el dijous 11 de juliol es van formalitzar 13 parelles lingüístiques noves a la sessió de presentació que es va dur a terme al CNL.

Les tècniques responsables del programa, Rut Ortiz i Mireia Romeu, es van encarregar de donar als participants informacions i instruccions perquè l’experiència com a membres d’una parella lingüística resulti ben positiva. En aquest sentit, van detallar alguns dels materials lliurats a les parelles que poden utilitzar a l’hora de conversar i van destacar el grup de conversa Fem un beure?, que té com a objectiu parlar en català en un ambient informal. Aquesta iniciativa és oberta a tothom, es formi part o no del VxL, i aquest mes de juliol es duu a terme cada dimecres a les 11 h a la Cafeteria Núria, al passeig de Misericòrdia, núm. 28, de Reus.

Les persones que estiguin interessades a col·laborar-hi com a voluntàries o com a aprenentes encara hi són a temps, i poden adreçar-se al CNL de l’Àrea de Reus, situat al carrer de l’Àliga de Reus, 1, personalment, per telèfon (977 128 861) o per correu electrònic (vxl.reus@cpnl.cat). També poden registrar-se directament al programa a través del web www.vxl.cat, o fer el tràmit als punts d’inscripció del Voluntariat per la llengua distribuïts pel Baix Camp i el Priorat.

Voluntariat per la llengua és un programa de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura gestionat pel Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL). El CPNL va iniciar el programa l’any 2002, a Cornellà de Llobregat, amb 19 parelles participants. Des del 2003 ja hi ha participat més de 135.000 parelles

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.