Un equip de l’IMFE Mas Carandell condueix la visita als horts urbans del barri Sol i Vista

Visita horts urbans
edh

Durant aquesta setmana, els horts eco urbans que gestiona l’IMFE Mas Carandell van rebre la visita d’una desena de persones en el marc de les activitats d’estiu programades pels Centres cívics de Reus. L’acompanyament en el trajecte, amb sortida a les 8.30 h des del Centre Cívic Ponent fins als horts urbans ubicats al barri Sol i Vista, va anar a càrrec de la dinamitzadora d’entitats i equipaments municipals als barris de Ponent, que forma part d’un Pla d’experiència laboral de l’IMFE Mas Carandell desenvolupat en el marc del programa Treball als barris.

Una vegada a l’espai de cultiu el monitor dels horts va explicar el projecte, l’origen del qual es remunta a l’any 2013 a partir d’una acció vinculada també a Treball als Barris, així com altres aspectes agrícoles com l’evolució de la producció i en quin moment del cicle agrícola es troben actualment els diferents conreus. In situ les persones assistents van conèixer les diferents varietats d’hortalisses conreades, els productes de temporada, les particularitats de cadascun i llurs característiques ecològiques, els mètodes ecològics emprats per combatre les plagues, així com la rotació de cultius com a mecanisme de prevenció.

Els terrenys que ocupen els horts urbans són propietat de l’Ajuntament de Reus, i són assignats al veïnat del barri Sol i Vista per la Regidoria de Participació Ciutadana que, a través d’un contracte d’ús, proporciona la terra als veïns i veïnes que volen cultivar-la, amb la condició que la producció sigui 100% ecològica i per a consum propi.

En els darrers anys, l’IMFE Mas Carandell i a través de les accions anomenades Plans d’experiència laboral, contracta persones en situació d’atur per treballar, en períodes des de sis mesos, i donar suport en el manteniment dels horts, amb l’objectiu de millorar la seva qualificació tècnica i professional en agricultura ecològica.

A més d’aquesta finalitat professionalitzadora, els horts urbans tenen altres dues funcions no menys importants, una de socialitzadora, ja que són espais de trobada entre la ciutadania resident al barri, i l’altra de solidària, doncs la producció de temporada que es cull cada dilluns, dimecres i divendres serveix per abastir el menjador social de la ciutat que gestiona Càritas.

Els Plans d’experienciació de l’IMFE Mas Carandell són subvencionats pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i pel Ministerio de TrabajoMigraciones y Seguridad Social, en el marc del Programa de suport als territoris amb majors necessitats de reequilibri territorial i social: projecte Treball als barris.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.