Els àmbits segurs per a vianants es mantenen durant el juliol

Els àmbits segurs per a vianants es mantenen durant el juliol

El raval de Santa Anna, el tram inicial del carrer de Sant Llorenç i el carrer de l’Escultor Rocamora seguiran sent àmbits segurs en les hores de més afluència

L’Ajuntament de Reus ha acordat mantenir actius durant tot el mes de juliol els àmbits segurs per a vianants, establerts com a mesura de prevenció per evitar contagis durant el progressiu desconfinament de la població. Es tracta del raval de Santa Anna, el tram inicial del carrer de Sant Llorenç i el carrer de l’Escultor Rocamora, que són d’ús exclusius per a vianants durant les hores del dia més afluència de gent al carrer. Dos carrils de l’avinguda de Sant Jordi, que inicialment formaven part dels àmbits, es van reobrir totalment al trànsit el passat 12 de juny, una vegada constatada la poca afluència de vianants.

I és que la mesura és provisional i revisable, i s’emmarca en l’actual situació sanitària. Mesura que és fruit del treball de la Comissió d’Entorn Urbà post Covid19, i coherent amb la promoció d’una mobilitat sostenible, saludable, eficient i segura que preveu el Pla d’Acció Municipal.

Els àmbits segurs per a vianants es van posar en marxa el passat 5 de juny. Es tanquen el trànsit de dilluns a diumenge, entre els 18:30 i les 21:30h, que són les hores de més aglomeracions al carrer. L’objectiu és equilibrar l’ús de l’espai urbà i facilitar les condicions de l’entorn urbà per garantir la distància de seguretat mínima entre persones a la via pública, i reduir el risc de contagis.

En aquest sentit, els àmbits s’adequen a les noves instruccions en relació a la distància física entre persones, que a partir de la setmana que ve, amb motiu de l’entrada a la Fase de Represa, es fixa en 1,5m.

És una mesura provisional, circumscrita a la pandèmia, però que no amaga l’oportunitat de reflexionar sobre el model de mobilitat i d’ús de l’espai urbà que vol la ciutat, de cara a la futura revisió del Pla de Mobilitat Urbana de Reus.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.