Mas Carandell reobre dilluns i atendrà presencialment amb cita prèvia

Mas Carandell reobre dilluns i atendrà presencialment amb cita prèvia

L’equip de Mas Carandell ja treballa en l’oferta de formació i serveis de setembre, en la que enguany les propostes telemàtiques seguiran tenint un pes important

Mas Carandell ja ho té tot enllestit per reobrir a partir de dilluns 22 de juny, després d’adaptar les instal·lacions amb mesures de seguretat i prevenció per evitar el contagis per Covid19, i un cop senyalitzats els espais recordant mantenir la distància de seguretat establerta per les autoritats sanitàries.

Amb l’objectiu d’atendre aquelles persones que pel seu perfil, o per la naturalesa del servei que requereixen, necessiten una atenció presencial, Mas Carandell atendrà doncs al públic a partir de la setmana vinent amb cita prèvia, els matins de dilluns a divendres, això sí, minimitzant l’aforament, i de moment només a l’edifici de l’aulari, que permet regular millor els circuits de circulació unidireccional.

El centre, que des del primer dia del confinament ha mantingut actius la majoria dels seus serveis, alguns dels quals es van adaptar al suport telemàtic, segueix apostant per una atenció principalment no presencial, mitjançant telèfon, comunicacions per correu electrònic, formació online i sessions de treball o assessorament en videoxat, per la qual cosa recomana utilitzar aquests canals de manera prioritària i en la mesura del possible.

Per evitar desplaçaments innecessaris a la ciutadania, es recorda que tindran preferència les persones que hagin concertat cita prèvia al telèfon 977 010 850 o bé enviant un correu electrònic a correu@mascarandell.cat. En la resta de casos, només es garantirà l’atenció al moment si hi ha disponibilitat de personal tècnic i administratiu, doncs l’equip de Mas Carandell segueix teletreballant i acudirà a les centre sobre agenda o a torns alterns. Per tant sense citació, en el pitjor des casos, es convocarà per un altre dia i hora.

Algunes de les mesures de control i prevenció implementades aquests darrers dies han estat: eliminar sales d’espera, instal·lar mampares de protecció, limitar l’ocupació de sales, aules i despatxos, i implementar protocols de desinfecció d’espais després de cada cita i jornada. Evidentment s’exigirà a les persones l’ús de mascareta.

Mas Carandell té previst tancar per vacances del 10 al 21 d’agost, però fins llavors i des del proper dilluns hi trobareu els següents serveis:

  • Orientació: es segueix oferint orientació telemàtica sobre treball i ocupació per correu electrònic, telèfon i videoxat, i ara també presencial de dilluns a divendres, amb cita prèvia. També s’ofereix orientació acadèmica i  sobre el procés d’acreditació de competències.
  • Intermediació laboral: s’atendrà presenciament els dijous de 9 a 14h amb cita prèvia. Per Internet però, a través del Portal d’Ocupació i de la borsa de treball de Mas Carandell, es poden consultar, com sempre, les ofertes de feina, i les empreses publicar-ne.
  • Oferta formativa: actualment tots els cursos i seminaris web s’ofereixen online. La informació, la preinscripció i la matrícula es recomana a través del web mascarandell.cat.

Els cursos que s’impartien presencialment en el moment del confinament es van aturar per redissenyar i seguir en modalitat virtual, com el de Monitor/a de menjador ja finalitzat, o els Programes de formació i inserció que es encara es desenvolupen online i finalitzen avui. Justament d’aquests va acabar fa poc la preinscripció pel proper curs acadèmic, del que encara no es té informació oficial, i segueix admeten sol·licituds en reserva.

Pel que fa als programes de formació per l’ocupació per a persones en atur, prèvia autorització del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, s’han passat també a modalitat virtual en els casos possibles. Així, el SEFED, de formació de personal administratiu, i el curs de Comerç internacional, es van reprendre al maig, i a partir del 15 de juny s’han reprès progressivament 12 accions i certificats de professionalitat més en format online. Puntualment es preveuen sessions presencials a les instal·lacions del Mas, per a proves i tutories, però seran cassos residuals amb data fixada i aforament limitat.

Respecte els dos cursos de Serveis auxiliars de perruqueria i el d’Operacions en serveis funeraris s’està replanificant el seu retorn a la presencialitat, a partir de les instruccions del SOC, doncs aquests sí es van ajornar temporalment. I finalment, el que de moment restaria encara en espera d’indicacions serien les pràctiques en empresa.

  • Formació a mida i consultoria per empreses: es valorarà qualsevol encàrrec del teixit empresarial d’aquestes línies de servei. La setmana passada ja es va reprendre un procés selectiu, i algun dels cursos in company també van readaptar la seva modalitat durant el confinament per finalitzar en els terminis acordats. I la setmana vinent començaran dues seleccions més, es reprendran alguns cursos en modalitat presencial, i s’han començat a gestionar nous encàrrecs de formació continuada per a empreses.
  • Secretaria: es recomana que el registre de documents sigui preferentment telemàtic, o bé amb cita prèvia. I la recollida de diplomes necessàriament amb cita prèvia.
Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.