Els Bons Reus, més de 5 milions d’euros en 5 campanyes

La regidoria de Promoció de Ciutat ha tancat la iniciativa Bons Reus amb la darrera campanya, els Bons Reus Tardor, amb un impacte econòmic total de 5.146.246 euros i una inversió feta per l’Ajuntament, en el marc del Pla de Reactivació Econòmica i Social de 1.210.000 euros.

La darrera campanya Bons Reus Tardor, que ha finalitzat passada la darrera mitjanit, ha generat un impacte econòmic de 1.560.113 euros. S’havien posat en circulació 400.000 euros en bons i, en el que més s’han gastat, ha estat en el sector de la moda (46,9%), seguit per l’alimentació (10,7%), la restauració (9,5%) i perruqueria i estètica (9,1%).

En total aquesta darrera campanya ha tingut 456 establiments registrats. Pel que fa a la procedència dels usuaris, que n’hi ha hagut 44.627 en total, majoritàriament han estat de Reus (un 79,3%), seguit per Cambrils (10%, Tarragona (9,1%) i Salou (4,1%).

Montserrat Caelles, regidora de Promoció de Ciutat, ha manifestat que “Bons Reus ha estat l’acció del Pla de Reactivació Econòmica i Social més popular i de millor acollida, tant pel sector comercial i de serveis, com per la ciutadania. És important remarcar el retorn econòmic que ha tingut pel sector quintuplicant la quantitat econòmica injectada per l’Ajuntament”.

Per la regidora és important posar en valor el treball de col·laboració públic i privada que “ha significat un impuls que podem anomenar model reusenc de treball”. Caelles ha afegit que “ha estat un revulsiu important de posicionament de Reus davant la resta de ciutats del país i també de l’Estat, els quals en han contactat per tal de seguir el nostre model”.

La darrera campanya de Bons Reus Tardor va començar el 18 d’octubre i va finalitzar aquest dilluns 22 de novembre, amb la posada en marxa de 80.000 bons adreçats a tothom, tant a les persones empadronades a Reus com a les de fora de la ciutat.

La idea dels Bons Reus va sorgir com una de les accions que es volien posar en marxa en el marc del Pla de Reactivació de la ciutat engegat arran de la pandèmia de les conseqüències de les restriccions sanitàries que s’han hagut d’aplicar des del març de l’any 2020, i que s’ha treballat des de l’Agència Reus Promoció. Els principals objectius van ser:

  • Reactivar la demanda de l’activitat comercial, de serveis i de restauració, mantenint el nombre d’establiments oberts.
  • Millorar el fons de maniobra dels establiments comercials, de serveis i de restauració com a condició necessària per afrontar la present situació causada per la Covid-19.
  • Ajudar als ciutadans i ciutadanes en l’adquisició de béns de consum en els sector del comerç, serveis i restauració.

El projecte ha comptat amb la col·laboració de la Cambra de Comerç de Reus i de les entitats comercials de la Taula de Comerç. La primera fase dels Bons Reus va començar el 27 de juliol de 2020. Aleshores es van posar en circulació 400.000 euros en bons, que van suposar un impacte econòmic de 1.827.565 euros. La segona fase, els Bons Reus Turisme, es van fer el 16 de setembre i es van posar en circulació 60.000 euros en bons, que van suposar un impacte de 283.076 euros. Encara l’any 2020, es va fer una tercera fase de Bons Reus, els Bons Nadal, amb 150.000 euros en bons i un impacte econòmic resultant de 628.014 euros.

Ja enguany, el 2021, es van fer els Bons Primavera, a partir del 17 de maig, amb 200.000 euros en bons, que van suposar un impacte de 847.478 euros. I finalment, els Bons Reus Tardor, que es van esgotar en 5 dies i, tal com s’ha dit, han suposat un impacte econòmic de 1.560.113 euros.  

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.