La Festa Major de la Immaculada de Cambrils recupera la processó i renova l’acte del Setge

La Festa Major de la Immaculada de Cambrils recupera la processó amb les entitats festives i introdueix novetats importants en l’acte de commemoració del Setge. L’alcalde de Cambrils, Oliver Klein, i les tècniques dels Departaments de Festes i Cultura de l’Ajuntament, Concep Ferrer i Gemma Massagué, han presentat avui un ampli programa d’actes que començarà divendres amb l’encesa de l’enllumenat i acabarà el 19 de desembre amb el Concert de Nadal de la Coral Verge del Camí.  

Un dels actes més esperats serà la tradicional processó de la Immaculada, el 8 de desembre, que l’any passat es va haver de suspendre. A la sortida de la missa, la Colla Gegantera Tota l’Endenga, el Ball de Bastons de Cambrils, la Colla Castellera Xiquets de Cambrils i la Cobla de Ministrers de Cambrils tornaran a recórrer els carrers del nucli antic sense els balls finals a la plaça de l’Església per evitar aglomeracions.  

Un altra cita destacada del programa és la commemoració del Setge de 1640, que canvia de format i d’emplaçament. L’acte institucional es portarà a terme el dissabte 11 de desembre a les 18 hores al pati de la Torre del Llimó, amb el públic assegut i una ubicació més recollida i còmoda que afavorirà el seguiment de les intervencions sobre aquest episodi històric.  

La convidada del Setge d’enguany serà la rectora de la URV, Maria Josep Figueras Salvat, i posteriorment el rapsoda Josep M. Puig Baiget, lllegirà el poema “L’ombra de Jacint Vilosa” de Ventura Gasol, acompanyat pel xelo d’Olga Prats Carriga. Després de l’actuació de la Coral Verge del Camí, el Seguici festiu farà el recorregut fins a la plaça del Setge, on l’alcalde i les pubilles faran l’ofrena de les corones florals i es cantarà el Cant dels Segadors.  

El programa de festes també inclou la 15a edició de Tallers Oberts, l’acte de lliurament dels Premis Vila de Cambrils, i el Teatre de Festa Major amb la comèdia “Una mort a mitges” de Mayte Carreras i Cristina Solà. 

D’altra banda, destaquen els concerts de músics cambrilencs formats a l’Escola Municipal de Música, en el marc del cicle de la Cripta. El 5 de desembre la jove pianista cambrilenca Astrid González interpretarà obres de Beethonven, Chopin i Granados i el 12 de desembre Genís Piqué i Marc Torres oferiran un recital de flauta travessera i piano que farà viatjar al públic per la història de la música.  

En l’apartat de les exposicions, el 25 de novembre s’inaugura “Naturalment” de Lluís Puiggros Puigdellívol a la Sala Àmbits del Centre Cultural, el 3 de desembre obre portes la mostra de figures de plastilina “Plastihistòria de la Humanitat” de la Fundació Educa a la Sala d’Actes del Centre Cultural de la mà de la Unió de Botiguers, i a partir del 16 de desembre l’Espai el Pati del Centre Cultural acull d’exposició de l’Associació La Mar de Pintura.  

Coincidint amb la Festa Major, el 26 de novembre es tanca el primer cicle d’Escena Cambrils amb l’obra “els dies mentits”, l’1 de desembre el Cinema Rambla de l’Art projecta el documental “Nàstic Genuine” i el 16 de desembre la Biblioteca ofereix una hora del conte dedicada als contes de Nadal amb Assumpta Mercader.  

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.