Els camins de la prehistòria: Les coves del Rufino, per Ester Borràs Giol

Els camins de la prehistòria: Les coves del Rufino, per Ester Borràs Giol

Ja avisem d’entrada que aquesta excursió pels cingles del terme d’Alforja no és apta per a tots els públics i aconsellem que s’hi vagi acompanyat d’algú que es conegui el terreny a causa de la seva complexitat. Dit això, però, sí que us animem a realitzar-la aprofitant que aquest mes de juliol l’Hilari Aragonès hi acompanyarà el grup que es formi a través del GEPEC.

L’accés es pot fer caminant sortint des del mateix poble d’Alforja pujant pel bonic camí del Portell de l’Embut, marcat com a PR. La primera visita serà a les Coves del Rufino, un sistema de cavernes que, segons els estudis realitzats, van ser habitades durant la prehistòria. Les coves són un sistema de galeries, de la qual, en aquest cas, només visitarem la Galeria Principal.

A continuació ens dirigirem cap al laberint i el grau del Dar. Durant el trajecte fins aquí tindrem ocasió d’observar algunes roques amb formes singulars i experimentar les dificultats del terreny, que és de tot menys planer. El laberint és un conjunt de grans rocs (clastos) i cavitats que, fent equilibris, es pot travessar de cap a cap. El grau es pot superar sense gaires dificultats (tenint en compte tot el que hem fet fins ara) i farem cap ben a prop de la carretera d’Arbolí.

L’itinerari es pot acabar aquí o continuar-lo per anar fins a un poblat prehistòric, però en aquest cas ja cal fins i tot assegurar-se a un cable de vida amb bagues. En aquest enllaç hi trobareu el recorregut molt ben explicat https://www.alforjastark.com/ruta-10- els-camins-de-la-prehis-toria-el-poblat-prehisto- ric-i-les-coves-del-rufino/

GEPEC
Consulteu l’agenda a: www.gepec.cat
Més informació: 977 331 142 o secretaria@gepec.cat

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.