Els consells esportius del Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre denuncien discriminació per part del Procicat

Els Consells Esportius de Catalunya celebren poder reprendre l'activitat esportiva

Mitjançant un comunicat els consells esportius del Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre volen fer palesa de la seva insatisfacció amb les mesures aplicades pel Procicat que limiten l’activitat esportiva:

El comunicat

Tots els consells esportius del Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre (Consell Esportiu del Baix Camp, del Tarragonès, de l’Alt Camp, del Baix Penedès, de la Conca de Barberà, Terra Alta, Baix Ebre, Ribera d’Ebre i Montsià) ens unim per denunciar la discriminació que estem patint, dia rere dia, en les mesures del PROCICAT. De forma reiterada en totes les resolucions on s’han establert mesures en matèria de salut pública derivades de les reunions d’aquest organisme es discrimina de forma sistemàtica l’activitat esportiva en edat escolar que organitzem els consells esportius, envers l’activitat física federada.

En aquest sentit, desconeixem per quin motiu patim aquesta discriminació per part del Departament de Salut, alhora que ens agradaria saber si hi ha una voluntat del mateix Departament de fer desaparèixer l’esport en edat escolar, no federat, de Catalunya. No hi trobem cap altra explicació.

Lamentem el notable desconeixement que té el PROCICAT del model esportiu de Catalunya que contempla i equipara, en igualtat de condicions, l’activitat esportiva en edat escolar dels consells esportius i l’activitat física federada en edat escolar.

Els esportistes en edat escolar dels consells esportius disposen de llicències esportives pròpies (art. 150 DECRET 58/2010, de 4 de maig, de les entitats esportives de Catalunya), entrenen en grups bombolla, tenen els seus propis protocols de la COVID-19 i duen a terme la competició esportiva que li és pròpia, igual que els esportistes federats de les mateixes edats. I la immensa majoria de participants en els Jocs Esportius Escolars de Catalunya són entitats esportives (clubs) inscrites al Registre de la Generalitat, els mateixos clubs que tenen equips federats també. Per aquesta raó, no veiem cap lògica a que es discrimini una part dels infants i joves d’aquest país pel simple fet de no ser federats.

No se’ns ha traslladat cap explicació del perquè en moltes entitats esportives de Catalunya es donen situacions absurdes com que en un mateix club, esportistes de la mateixa edat poden entrenar si participen en les competicions federades i no ho poden fer si participen en els Jocs Esportius Escolars dels consells esportius i el Consell Català de l’Esport.

Aquesta discriminació que fa el Departament de Salut dels consells esportius està generant situacions incoherents i injustes i un greu perjudici. Estem veient com es donen de baixa equips i esportistes cap a l’esport federat que pot entrenar a causa de les exempcions que fa el PROCICAT.

Aquesta petició de no discriminació s’ha fet de forma reiterada en cadascuna de les reunions que s’han mantingut en la taula sectorial de l’esport amb presència del Departament de Salut per tal d’intentar corregir aquest greuge. Lamentablement, un cop més, no se’ns ha tingut en compte i se’ns discrimina sistemàticament. També hem demanat, per carta, a les conselleries de Vicepresidència, Salut i Presidència, que es recondueixi aquesta discriminació.

La situació actual implica que en cada resolució que es dicta s’està condemnant tota una part del model esportiu del país a favor de l’altra, deixant la realitat de l’activitat esportiva en edat escolar dels consells esportius tocada de mort més enllà d’aquesta mateixa temporada.

Per tot plegat, demanem que s’aclareixi per què el Departament de Salut vol liquidar més de 40 anys d’un model esportiu propi de Catalunya, que va posar en marxa el Parlament de Catalunya en la primera Llei de l’Esport del nostre país. Igualment, sol·licitem que hi posin remei, que siguin justos i que quan es faci una excepció per l’esport federat, també es faci pels consells esportius i que no se’ns segueixi discriminant.

Volem i demanem explicacions al Departament de Salut i que es tracti en igualtat de condicions l’esport federat i l’esport no federat, ja que no hi ha cap diferència entre un infant o jove federat i un no federat.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.