ELS EDIFICIS TECNOPARC I CEPID CONSOLIDEN LA SEU DE 42 EMPRESES

TECNOPARC I CEPID

REDESSA posa en marxa el projecte Tecnoparc TIC & TOUR, una iniciativa que, mitjançant un format de portes obertes, permet mostrar al públic assistent el funcionament de les principals empreses tecnològiques instal·lades als edificis Tecnoparc i CEPID. En total, el programa compta amb la participació de 7 empreses dedicades majoritàriament a l’àmbit de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació.

El Tecnoparc TIC & TOUR arriba en un moment en què l’ocupació de l’edifici Tecnoparc supera el 90% amb 32 companyies, 3 coworkers i 11 empreses domiciliades. Pel que fa al CEPID, el nivell d’ocupació ha crescut lleugerament fins a arribar al 76% amb 10 empreses instal·lades.

Actualment, el total de treballadors de les empreses ubicades als dos edificis supera els 800 professionals. S’espera que en els pròxims mesos aquestes xifres continuïn creixent, com a conseqüència de la captació de noves empreses i del creixement de les ja existents.

El Tecnoparc s’ha consolidat com un punt estratègic de l’activitat econòmica i empresarial de la ciutat. En aquest sentit, l’objectiu d’aquest projecte és posar en valor i donar a conèixer l’essència de les organitzacions que formen aquest parc tecnològic i el motiu del seu emplaçament als edificis Tecnoparc i CEPID.

La primera edició del Tecnoparc TIC & TOUR, celebrada aquest dimarts i dirigida als mitjans de comunicació, ha permès als assistents, mitjançant una visita guiada, descobrir la visió, cultura i estratègia de les companyies EPIC Solutions, Viajes Para Ti (esquiades.combuscounchollo.com, i amimir.com), T-Systems, Freshly Cosmetics, Viewnext, Izertis i Novus. Aquestes organitzacions, que compten amb una projecció nacional i internacional, tenen perspectives de creixement al territori.

La marca de cosmètica natural, Freshly Cosmetics, que va néixer fa dos anys, ja compta amb 35 treballadors i tancarà l’any amb 3,5 milions de facturació. Pel que fa a l’agència Viajes Para ti, orientada als paquets turístics, encara la temporada d’estiu amb una vuitantena de treballadors.

A través del Tecnoparc TIC & TOUR, els assistents també han pogut conèixer empreses com EPIC Solutions, companyia que va néixer al complex REDESSA 1 i que va ser de les primeres a instal·lar-se a l’edifici Tecnoparc. Aquesta organització es dedica als serveis d’informàtica, connectivitat a Internet i telefonia. Precisament, les noves tecnologies han estat l’eix central de la jornada i han estat presents en la intervenció d’empreses com Viewnext, que compta amb 120 treballadors al Tecnoparc; T-Systems, amb 150 professionals entre les oficines del Tecnoparc i REDESSA 1; o Izertis, amb 25 treballadors a les oficines del CEPID, 25 més distribuïts per la demarcació i més de 600 al grup. Totes elles són especialistes del sector de les tecnologies de la informació i el desenvolupament de software.

El programa del Tecnoparc TIC & TOUR ha finalitzat amb la visita a les oficines i el laboratori químic i de recerca de Novus, empresa dedicada a la producció d’additius d’alimentació d’animals d’abastament. Des d’aquesta seu, ubicada a l’edifici CEPID, estan localitzats departaments de decisió estratègica a nivell mundial.

El regidor de Promoció Econòmica i President de REDESSA, Marc Arza, ha destacat “els bons resultats i el potencial del Tecnoparc per a la instal·lació d’empreses de gran valor afegit i alhora l’atractiu que suposa per a la captació de talent”.

Donada l’acollida del projecte per part d’aquestes companyies, l’organització del Tecnoparc TIC & TOUR ja està treballant per convocar noves dates de portes obertes per altres públics interessats.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.