Els museus de Reus obren al públic i seran gratuïts durant el juny

Els museus de Reus obren al públic i seran gratuïts durant el juny

Els dos museus de la ciutat i el Gaudí Centre obren les seves exposicions al públic i la seva entrada serà gratuïta durant tot el mes de juny

Els primers espais d’interès turístic que reobren les portes al públic seran els dos museus de la ciutat i el Gaudí Centre. La nova posada en funcionament serà a partir d’aquest dimarts dia 9 de juny un cop els diferents espais han readaptat les seves instal·lacions i els seus aforaments segons els protocols de prevenció per tal de garantir la seguretat i la salut de les persones. A més, durant aquesta setmana es reobrirà també la «Casa del Vermut i del Vi» de l’Estació Enològica.

D’altra banda, des de les regidories de Cultura i Política Lingüística (de qui depèn l’Institut Municipal Reus Cultura que gestiona l’activitat als Museus de Reus) i de Promoció de Ciutat (que gestiona els espais d’interès turístic i el Gaudí Centre) han acordat oferir la gratuïtat en l’entrada tant als dos museus de la ciutat com al Gaudí Centre, una iniciativa que consideren que pot afavorir a tornar a cridar la ciutadania a que visiti els espais museístics reusencs.

Montserrat Caelles, regidora de Promoció de Ciutat ha explicat que “amb la reobertura d’aquests espais, gestionats per l’Agència Reus Promoció, es vol contribuir a la reactivació turística de la ciutat, que juntament amb l’obertura d’altres equipaments culturals, comercials i de restauració de la ciutat, milloren la capacitat d’atracció de visitants a Reus”.

Per la seva banda, Daniel Recasens, regidor de Cultura i Política Lingüística, ha remarcat que “la possibilitat de tornar a trepitjar els diferents espais culturals ajudarà sens dubte a tornar la confiança i a millorar la salut de les persones, perquè la cultura també fa salut”.

Gaudí Centre

Estarà obert a partir del dimarts 9 de juny en horari de dilluns a dissabte de 10:00 h a 14:00 h i de 16:00 h a 20:00 h, i els diumenges i festius de 10:00 h a 14:00 h.

Com a mesura de seguretat, l’aforament màxim de persones s’ha reduït a un terç de la seva capacitat. El servei de guiatge serà a través de codis QR.

Museu d’Art i Història i el Museu Salvador Vilaseca

De dimarts a dissabte d’11:00 h a 14:00 h hores i de 17:00 h a 20:00 h.

L’obertura és per visitants individuals que tindran totes les mesures de seguretat i d’higiene que la situació requereix. Serà obligatori l’ús de mascareta per fer la visita i la desinfecció de les mans amb gel hidroalcohòlic.

Hi haurà la limitació d’aforament en les sales d’exposició.

La «Casa del Vermut i del Vi» de l’Estació Enològica

Oberta al públic des del proper divendres 12 de juny. Divendres i dissabtes d’11:00 h a 14:00 h i de 17:00 h a 19:00 h i diumenges i festius de 17:00 h a 19:00 h. Entrada lliure.

Església Prioral de Sant Pere

La Prioral també podrà ser visitada en horari de dilluns a dissabtes de 10:30h a 13:00 h i de 16:30h a 20:00 h.

Ruta del Modernisme

L’obertura dels equipaments turístics també va acompanyada del reinici d’algunes visites guiades, com la Ruta del Modernisme «Reus 1900», a càrrec de Còdol Educació, que es realitzarà, a partir del dia 13 de juny, tots els dissabtes a les 11:30 h amb sortida des de l’Estació Enològica i amb reserva prèvia a l’oficina de turisme.

Activitats de la Ruta del Vermut

També començaran a realitzar-se algunes de les activitats de la Ruta del Vermut, que organitzen diverses empreses turístiques de la ciutat:

La Teva Ruta

* Vermut i botigues amb història, dijous i divendres a les 18:00 h

* Reus Secret, dissabtes a les 18:00 h

* Vermut i cuina al Reus Modernista, diumenges a les 11:00 h

Còdol Educació

* Reus bressol del Vermut de Reus, últim dissabte de mes a les 11:30 h

Els equipaments que de moment no obren encara al públic són, per un costat el Pavelló dels Distingits de l’Institut Pere Mata i el Campanar, i per l’altre, el refugi de la Patacada i de la bòbila Sugranyes. Aquests dos últims reprendran les visites durant el mes de juliol, també amb número limitat de visitants.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.