Els nuclis de Masriudoms i de l’Almadrava, de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, celebraran aquest cap de setmana les seves festes majors

Els nuclis de Masriudoms i de l’Almadrava, de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, celebraran aquest cap de setmana les seves festes majors

Del 24 al 26 de juliol, s’han programat gairebé una quinzena d’actes a Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, amb les mesures de precaució adequades per controlar-ne l’aforament i protegir la ciutadania de la Covid-19

En honor al seu patró Sant Jaume, del 24 al 26 de juliol, Masriudoms i l’Almadrava, dos nuclis del municipi de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, celebraran les seves festes majors. Els programes d’actes inclouen gairebé una quinzena d’activitats gratuïtes per a tots els públics, organitzades per la Regidoria de Festes de l’Ajuntament i adaptades a les mesures de prevenció de la Covid-19. Des del consistori s’ha apostat per programes reduïts, que contenen moltes menys activitats que els anys anteriors, amb la voluntat de mantenir viva la Festa Major als dos nuclis i vetllar per la seguretat de la ciutadania.

“Per a nosaltres és molt important mantenir l’esperit d’aquestes festes sense posar en risc a les persones. Per aquest motiu, hem cregut oportú fer un programa més reduït, senzill i familiar perquè tothom en pugui gaudir amb les mesures de seguretat sanitàries adequades”, ha explicat el regidor de Festes, Diego García.

El programa d’actes de la Festa Major de Masriudoms inclou una desena de propostes per a tots els públics, entre les quals hi ha la inauguració de la piscina municipal del poble, prevista per dissabte 25 de juliol a les 13 hores. Aquest equipament es va obrir el passat 11 de juliol, després de les obres d’arranjament que s’hi van dur a terme per solucionar les patologies constructives i la manca d’estanquitat; i per millorar-ne les instal·lacions. La inauguració anirà a càrrec de l’Alcalde del municipi, Alfons Garcia; i del regidor d’Esports, Diego García. La festa comptarà també amb una caminada nocturna, una missa en honor al patró Sant Jaume, l’actuació de la Cobla Principal de Tarragona, un concert a càrrec del grup Banda Sonora, cucanyes i activitats infantils i cinema a la fresca. El Ball de Diables de l’Hospitalet de l’Infant s’encarregarà de la traca d’inici de la festa i de la cloenda.

«El tradicional homenatge a la gent gran, que es feia cada any, s’ajorna fins que la situació sanitària permeti celebrar aquest reconeixement tal com es mereixen els avis i àvies de Masriudoms», segons ha afirmat el Regidor de Festes, Diego García.

Tots els actes tindran lloc entre la Pista Esportiva i el Casal del Pubill del poble, una àrea que permetrà el control de l’aforament, i serà obligatori l’ús de la mascareta, rentar-se les mans amb gel hidroalcohòlic que la gent podrà trobar a l’entrada i sortida dels recintes i mantenir les distàncies de seguretat que recomanen les autoritats sanitàries.

Per la seva festa major, el nucli coster de l’Almadrava acollirà cinc actes oberts a tothom. Entre aquests hi ha els adreçats als infants (actuació del Mag Roberto Vara i dos espectacles infantils) i els més tradicionals com són les havaneres. En aquest nucli serà la Colla de Diables de Vandellòs l’encarregada de donar el tret de sortida i la cloenda d’aquesta festa major.

Per controlar l’aforament, tots els actes tindran lloc la Plaça de la Llum, un espai gran i a l’aire lliure que estarà precintat. Com a mesura de seguretat sanitària, hi haurà gel hidroalcohòlic a l’entrada i la sortida del recinte i serà obligatori l’ús de la mascareta i mantenir les distàncies de seguretat. Per evitar-hi aglomeracions, les portes d’accés al recinte s’obriran mitja hora abans de l’inici dels espectacles


Per a més informació, consulteu els programes d’actes de Masriudoms i de l’Almadrava.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.