Una vidriera deixarà entreveure l’interior del Museu del Port de Tarragona

Una vidriera deixarà entreveure l’interior del Museu del Port de Tarragona

L’escala interior ja està pràcticament enllestida i serà un mirador sobre l’exposició del Museu del Port de Tarragona, que serà d’entrada gratuïta

Les obres de rehabilitació del Museu del Port de Tarragona, avancen a bon ritme. A hores d’ara s’està acabant d’enllestir l’escala principal i l’escala secundària per on el personal del Museu accedirà a les oficines. L’escala principal serà una balconada que actuarà com a mirador sobre l’exposició i permetrà una transició més suau i visual en el pas de la planta baixa al primer pis.

Simultàniament, els responsables de l’obra continuen amb la substitució de la coberta existent per una de nova que millorarà molt substancialment les capacitats tèrmiques del conjunt del Museu i com a conseqüència la millora de la confortabilitat interior per totes les persones visitants. Segons les declaracions de Teresa Jacas, arquitecta de l’APTi responsable de les obres que depenende la Direcció d’Infraestructures i Conservació del Port de Tarragona, es preveu que es finalitzi la col·locació total de la coberta el pròxim mes de setembre.

Jacas també ha detallat algunes de les imminents intervencions que s’estan duent a terme al Museu. L’habilitació d’una nova entrada al Museu des del Moll de Costaper al personal d’oficines i la col·locació d’una lluerna central al sostre del Museu (finestra situada a la part superior) que permetrà els pas de llum natural i donarà millor visibilitat a les sales didàctiques i polivalents del nou Museu.

L’arquitecta de les obres ha subratllat que el Museu és un referent cultural de la ciutat ique sempre ha estat i serà d’entrada gratuïta. Per aquest motiu s’han substituït les grans portes opaques del Moll de Costa per uns tancaments de vidre que deixaran entreveure l’exposició interior, estigui obert o tancat el Museu.

Aquests finestrals permetranquela ciutadania i el turisme de la ciutat de Tarragona gaudeixi de l’interior del Museu i, alhora, actuarà com a reclam i invitació a submergir-se amb la nova museïtzació i reinterpretació integral de l’espai. La nova exposició permanent del Museu facilitarà que la visita sigui una col·lecció d’experiències lúdiques i sensorials per als visitants.

Una reforma integral en 10 mesos

Cal afegir, que parlem d’una intervenció integral de 10 mesos amb una reforma que suposa una inversió de dos milions d’euros que es finança a través de l’1,5% cultural, ja que eldia 4 de desembre passat la Comissió Mixta del VII Acord de Col·laboració entre el Ministeri de Foment i el Ministeri de Cultura per a l’Actuació Conjunta en el Patrimoni Històric va aprovar l’atorgament d’1,75 milions d’euros al Port de Tarragona per “obres del projecte de nova proposta per al Museu del Port de Tarragona”.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.