Els titulars de les concessions de la platja de Salou es beneficien d’un estalvi del 61%

L’Ajuntament de Salou, gràcies a la seva gestió, ha fet possible que els concessionaris de les platges puguin beneficiar-se d’un estalvi del 61%, com a xifra total, en el pagament dels impostos relatius al pla d’usos, respecte a l’any 2019. Això és així perquè el propi Consistori, ateses les circumstàncies actuals i en haver-se registrat una ocupació menor a les platges per l’adaptació a la normativa COVID-19 relativa a les distàncies socials, ha abonat, en aquest sentit, també un canon menor al Ministeri per a la transició Ecològica i Repte Demogràfic, gràcies al fet d’haver presentat dues al·legacions.

La liquidació de platges de l’any 2019, per a la temporada d’estiu, va ser de 247.532,98€. L’alcalde Pere Granados ha explicat que “enteníem que en una situació com la viscuda arran de la crisi sanitària, havíem de fer al·legacions per rebre una reducció per part del Ministeri per a la transició Ecològica, segons pla d’usos aprovat per la Direcció d’ordenació del Litoral de la Generalitat”; i “tenint en compte la temporalitat d’obertura de les guinguetes”, que ens va repercutir, en primera instància, 165.437,91 euros, una reducció d’un 33%respecte a 2019.

I a les segones al·legacions fetes per l’Ajuntament, la liquidació ha passat a disminuir fins als 96.868,41 euros, que és l’import final i representa un61% de rebaixa, respecte a 2019.

El regidor d’Hisenda i Gestió Econòmica, Yeray Moreno, ha dit que “esperem que aquesta rebaixa beneficïi els concessionaris de les platges en la seva liquiditat, en una situació económica que és, encara, preocupant”.

Cal dir que aquesta resolució emesa per la Generalitat es basa en l’emesa per aquesta institució que, malgrat existir un nou pla d’usos modificat (de data juliol 2020) respecte l’inicial, no va tenir en compte, tanmateix, la temporalitat real de les ocupacions dels concessionaris de platja (guinguetes); i, per tant, el Ministeri no va reflectir la liquidació que convenia.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.