Empresa i Coneixement obre dilluns la segona línia d’ajuts per a establiments d’oci nocturn i parcs infantils privats tancats per les restriccions de la Covid-19

Empresa i Coneixement obre dilluns la segona línia d'ajuts per a establiments d'oci nocturn i parcs infantils privats tancats per les restriccions de la Covid-19

A partir de dilluns, 29 de març, a les 9 hores es podran sol·licitar telemàticament aquests nous ajuts directes adreçats a autònoms, microempreses i pimes dedicades a l’oci nocturn, tancats des de l’agost passat, i a parcs infantils privats, tancats des de l’octubre

El Departament d’Empresa i Coneixement obre dilluns, 29 de març, a les 9 hores, el tràmit de Canal Empresa per sol·licitar els ajuts directes de la nova línia de 5,47 milions d’euros per a establiments d’oci nocturn i parcs infantils privats tancats per les restriccions sanitàries de la Covid-19. 

Avui s’ha publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) la convocatòria d’aquesta línia, la segona adreçada a aquests dos sectors d’activitat especialment afectats pels tancaments decretats pel Procicat per fer front a la pandèmia. El tràmit telemàtic per demanar l’ajut es tancarà l’1 d’abril a les 14 hores.

El 26 de novembre de l’any passat el Departament d’Empresa i Coneixement va obrir una línia dotada amb 15 milions d’euros per a establiments d’oci nocturn i parcs infantils privats, de la qual es van beneficiar més de 800 locals (775 establiments d’oci nocturn i 62 parcs infantils privats). Ara el Departament, a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM), posa en marxa una segona línia per contribuir al manteniment d’aquests negocis davant la disminució dràstica de facturació derivada de les mesures de contenció de la Covid-19.

S’hi podran acollir autònoms, microempreses i pimes dedicades a l’oci nocturn (bars musicals, discoteques, sales de ball, sales de festes amb espectacle, sales de festa amb espectacle i concerts d’infància i joventut, discoteques de joventut i karaokes), així com parcs infantils privats, afectats per les mesures de tancament decretades pel Procicat els mesos d’agost i d’octubre de l’any passat, respectivament. 

Ajuts de 6.000 euros per a parcs infantils i entre 5.000 i 10.000 euros per a l’oci nocturn

La subvenció consistirà en un pagament únic a cada beneficiari, amb l’aportació següent:

  • Parcs infantils privats: 6.000 euros
  • Establiments d’oci nocturn de menys de 10 treballadors: 5.000 euros
  • Establiments d’oci nocturn de 10 o més treballadors: 15.000 euros

Pagament automàtic, sense nova sol·licitud per als beneficiaris de la primera línia 

En aplicació dels mecanismes d’agilitació en la tramitació dels ajuts implementat pel Departament d’Empresa i Coneixement, els beneficiaris de la primera línia d’ajuts per a oci nocturn i parcs infantils privats, rebran un segon pagament de forma automàtica sense haver de fer cap sol·licitud nova. 

La resta hauran de presentar les sol·licituds temàticament a través del Canal Empresa, omplint el model formalitzat que es pot trobar al web del CCAM, de Canal Empresa o del Departament d’Empresa i Coneixement. Per tal d’agilitar la tramitació, el procediment inclou una declaració responsable, on els sol·licitants només han d’acreditar que compleixen els requisits. D’aquesta manera, el control administratiu del compliment dels requisits es farà a posteriori, un cop fet el pagament.

Els sol·licitants podran consultar si se’ls ha atorgat l’ajut al tauler electrònic de la Generalitat. Aquests ajuts es poden acumular a altres subvencions o ajuts públics i/o privats ja sol·licitats. 

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.