Empresa i Treball obre una nova línia d’ajuts de 2,4 milions d’euros adreçada a empreses d’atraccions i restauració de fires i revetlles

Demà, 1 de juliol, a les 9 hores s’obre el tràmit telemàtic per sol·licitar els nous ajuts per al sector de fires d’atraccions, revetlles i festes majors, afectat per les restriccions de la Covid-19. El Departament d’Empresa i Treball, a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM), ha publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) la convocatòria d’aquesta nova línia, dotada amb 2,4 milions d’euros.

L’objectiu d’aquesta línia és ajudar les empreses del sector d’atraccions i serveis de restauració propis de fires i revetlles, que ocupa prop de 5.000 famílies a Catalunya. La suspensió de l’activitat des de l’inici de la pandèmia al març de l’any passat, ha ocasionat pèrdues elevades en aquest sector, tenint en compte que el 90% de seva activitat es desenvolupa entre els mesos de juny i setembre.

S’hi podran acollir els autònoms i pimes que exerceixen la seva activitat en fires d’atraccions, revetlles i festes majors a la via pública, fora d’establiments permanents, que estiguin donats d’alta al cens de l’impost d’activitats econòmiques (IAE) a Catalunya i que no han pogut desenvolupar la seva activitat des de l’inici de la crisi sanitària. Les persones sol·licitants hauran de ser titulars d’empreses d’atraccions o de serveis de restauració vinculats a les fires.

L’ajut consistirà en un pagament únic de 6.000 euros per persona beneficiària. Les sol·licituds s’hauran de presentar telemàticament a través de Canal Empresa. Per demanar l’ajut cal aportar fotografia de l’atracció o establiment, l’Impost d’Activitats Econòmiques (IAE) i els certificats de muntatge i desmuntatge i rebuts justificatius d’instal·lació d’un mínim de 3 fires d’atraccions des de l’1 de gener de 2019 fins a la declaració de l’estat d’alarma, el 14 de març de 2020.

Els sol·licitants podran consultar si se’ls ha atorgat l’ajut al tauler electrònic de la Generalitat. Aquestes subvencions es poden acumular a altres subvencions o ajuts públics i/o privats, catalans, estatals o internacionals. El termini de presentació finalitza a les 15 hores del dia 14 de juliol.

Es tracta de la segona línia que el Govern destina específicament a aquest sector. La primera línia, tancada el desembre passat, va atorgar ajuts a un total de 347 beneficiaris, entre empreses i autònoms.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.