EnergíaNacción premia a tres cortos sociales

EnergíaNacción

Energianaccion.org ha premiat a tres curtmetratges socials realitzats per adolescents que han comptat amb el suport de voluntaris Repsol.

Energianaccion.org ha desenvolupat, juntament amb Fundació Privada En Xarxa i amb el suport de Fundació Repsol i l’Ajuntament de Vila-seca, el programa “Joves, Càmara… Energia en Acció” en el qual han participat 61 joves d’entre 12 i 22 anys, durant més de 3 mesos.

En total s’han realitzat catorze curtmetratges en els quals s’aborden diferents temàtiques socials, com l’assetjament escolar, la violència de gènere a l’escola i a casa, la sexualitat o el racisme.

Els seleccionats, que han rebut entre 150 i 400 euros per realitzar activitats d’oci i temps lliure, han estat:

“La música del silenci” sobre la discapacitat i l’amistat
“Over&over” sobre l’assetjament escolar i la consciencia
“Intro” sobre la importància de lluitar pels somnis i trobar la inspiració
Penélope,integrant de l’equipo realitzador de“Over&over”, ha destacat “el gran esforç i dedicació per realitzar els curtmetratges”, així com el repte de rodar en diferents localitzacions amb diversos extres, “ens ha encantat i esperem que l’any que ve es repeteixi i ho farem encara millor.”

A través d’aquesta iniciativa es tracta de empoderar als joves per desenvolupar el seu talent i reflexionar sobre si mateixos i el seu entorn, reflectint les seves idees en un curtmetratge que ajudi a la resta de la societat a prendre consciència dels problemes actuals dels joves.

Els participants han assistit a diferents tallers de guió, enregistrament i muntatge. En aquest procés han comptat amb el suport i assessorament de voluntaris Repsol a Tarragona. L’experiència els ha permès gaudir alhora que aprenien, encara que en alguns casos hagin hagut d’enfrontar-se a algunes “dificultats”, com haver de matinar per aconseguir la millor llum per als seus curts.

D’altra banda, els voluntaris que han acompanyat als joves han pogut veure en primera persona com amb la motivació adequada i aplicant habilitats de lideratge es poden dur a terme grans reptes. Segons Miguel Guerrero, un dels voluntaris organitzadors d’Energianaccion.org, “acompanyar a joves amb circumstàncies molt diverses a realitzar un projecte tan ambiciós i personal com és un curtmetratge ha resultat una experiència no solament gratificant, sinó també excepcionalment positiva per a mi com a persona i professional d’una gran empresa vinculada amb el Camp de Tarragona com és Repsol.”

Sobre EnergiaNaccion

EnergiaNaccion va ser un dels tres projectes guanyadors de “Transforma la teva Energia”, un programa de emprendimiento social per a voluntaris de Fundació Repsol, que es va llançar per primera vegada a Tarragona.

Aquesta iniciativa pionera va permetre a més d’una trentena de voluntaris convertir-se en dissenyadors i gestors del seu propi pla de voluntariat.Finalment, cadascun dels tres projectes guanyadors va rebre 6.000 euros per part de Fundació Repsol per a la seva engegada.

En el cas de EnergiaNaccion, sis treballadors de Repsol a Tarragona han dut a terme el projecte amb la participació de desenes de voluntaris que s’han sumat a aquest programa de curtmetratges per a joves de Vila-seca.

D’ara endavant EnergiaNaccion continuarà llançant programes per empoderar joves a aconseguir grans reptes, recolzant-se en l’acompanyament de professionals d’empreses del territori compromesos a crear una societat millor.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.