S’engega la campanya de donació de sang #etsIMPESCINCIBLE

campanya de donació de sang

Reus inicia una campanya de donació de sang especial per garantir les reserves sanitàries d’aquests dies

L’Ajuntament de Reus i el Banc de Sang i de Teixits coordinen una campanya especial de donació de sang al Pavelló Olímpic Municipal que es farà els dies 15 i 16 de juny, de 17:00 h a 21:00 h. Amb el lema #etsIMPRESCINDIBLE es vol fer una crida especialment als donants de sang i a tota la ciutadania perquè tothom es conscienciï que la donació de sang és un acte imprescindible per garan tir l’assistència sanitària als hospitals aquests dies. 

La crida vol aconseguir mantenir el ritme de donacions, que continuen sent necessàries durant l’epidèmia per a tractaments de càncer, accidents, parts amb complicacions, etc. Amb la reducció dels contagis i malalts als hospitals s’han reactivat les operacions i tractaments ajornats durant els darrers dos mesos. 

Reus ha estat un dels municipis catalans que més suport ha fet a la donació de sang durant l’estat d’alarma, segons el Banc de Sang i de Teixits. Els mesos d’abril i maig, la ciutat ja va acollir jornades de donació a l’Antic Hospital de Sant Joan. 

Per a les dues jornades previstes al Pavelló Olímpic Municipal cal que els donants reservin hora des del web donarsang.gencat.cat

Campanyes amb mesures de seguretat

El Banc de Sang, organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, segueix les mesures de prevenció i seguretat i les aplica al conjunt de les seves campanyes. Des d’aquesta setmana, entre d’altres accions, els donants disposen de gel esterilitzant en arribar a l’espai, han de guardar una distància mínima d’un metre amb la resta de persones i tenen un bolígraf d’un sol us per emplenar el qüestionari, entre d’altres.

Cal recordar, a més, que el coronavirus COVID-19 no es pot transmetre per la sang, sinó per via respiratòria, amb la qual cosa el procés de donació i transfusió disposa de la seguretat habitual.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.