Es constitueix el nou Patronat de la Llotja de Reus amb representants de tots els sectors que hi prenen part

La sessió serveix per renovar els Estatuts de l’ens, que dataven de 1972

La Llotja de Reus ha aprovat avui la constitució del seu nou Patronat amb un total de 24 membres. Hi formen part operadors de tots els sectors agroalimentaris que tenen en l’ens l’organisme de referència a l’hora de fixar els preus dels seus productes, com també administracions com la Generalitat, la Diputació de Tarragona o l’Ajuntament de Reus.

La Llotja de Reus fixa preus orientatius de productes hortofrutícoles, els fruits secs, els olis, el productess vinícoles, els cereals i els pinsos, els ous, la ramaderia i el sector avícola. A partir d’aquest Patronat es constituiran les diverses Taules de Preus que són les que establiran cada cotització concreta en les trobades que tenen lloc cada dilluns.

El preu que fixa la Llotja de Reus és orientatiu i és el resultat d’un consens entre els operadors del sector que hi prenen part. El procés està marcat per la llei de l’oferta i la demanda que governa l’economia de mercat. El procediment es basa en l’aportació d’un ampli espectre d’informadors convidats entre els principals actors del sector, unes aportacions que se sotmeten a una ponderació matemàtica de la que resulta aquest preu de referència. El rol de la institució de la Llotja és, doncs, absolutament neutral, limitant-se a acollir aquesta negociació que acaba fixant el preu de l’avellana i els altres productes sobre els que la Llotja té competències.

El sistema d’elaboració dels preus orientatius dels fruits secs a la Llotja de Reus se sotmet a un reglament que va ser debatut, perfeccionat i implantat a partir dels treballs de la “taula dels preus dels fruits secs”, coordinada per la Conselleria d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat. Aquesta sessió constitutiva ha servit també per aprovar els nous Estatuts del Patronat de la Llotja, que substitueixen als anteriors, elaborats l’any 1972

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.