Espectacle ‘Llavors’, el 17 d’ abril

Sota el nom de LLAVORS… , l’alumnat de l’Escola Rubió i Ors de Reus realitzarà, el proper dilluns 17 d’abril, a les 17h, a la Plaça del Mercadal de Reus, un espectacle que pretén reivindicar la manca de verd i la necessitat de tenir més espais naturals a la nostra ciutat.
El centre educatiu es troba immers, aquests dies, en els assajos finals de l’espectacle Llavors…, una performance que engloba la totalitat de l’alumnat; un projecte de centre, emmarcat en l’ODS 15 i que integra les arts com a via d’expressió.
El projecte, iniciat a principi de curs arrel de la participació de l’alumnat de segon i cinquè en la Nit Europea de la Recerca, parteix d’una observació inicial en què l’alumnat va detectar la manca de natura a la nostra ciutat, en especial, al centre. Després d’un treball exhaustiu
d’investigació, recerca i aprenentatge, i havent pres consciència de la necessitat d’espais naturals a l’entorn més proper, van prendre la determinació que calia fer arribar la petició al consistori per revertir aquesta situació.
Amb l’entrega d’un manifest i la realització de l’espectacle, que engloba totes les arts, l’alumnat pretén no només commemorar el dia internacional de l’art i cloure el projecte realitzat, sinó que també, fer prendre consciència social i institucional d’aquest fet.
Des de fa 2 anys, l’Escola Rubió i Ors es troba en una transformació educativa integrant les arts com a via d’accés als aprenentatges en aliança amb el Centre de Lectura, a través del programa Magnet, aliances per l’èxit educatiu, un projecte d’innovació impulsat pel Departament d’Educació i que compta amb el suport de la Fundació Bofill i l’ICE de l’UAB.
Amb aquesta nova mirada pedagògica, l’escola pretén commemorar cada 15 d’abril, dia internacional de l’art, amb una mostra diferent d’aspectes treballats, sempre amb les arts com facilitadores de l’aprenentatge.
El projecte ha comptat amb el suport de tota la comunitat educativa de l’Escola Rubió i Ors, així com de l’Ajuntament de Reus, la Regidoria de Medi Ambient i particulars que han donat suport al projecte: Eloi Crusells en la creació del cartell, l’establiment Flors Joana de Reus i
alumnat del cicle formatiu de Caracterització i maquillatge professional de l’INS Cal·lípolis.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.