Tarragona acull el cicle ‘Cinema dels Premis Lux’, del 17 al 21 d’ abril

La proposta forma part dels actes que anualment organitza el Centre d’Informació Europe Direct Tarragona per apropar Europa a la ciutadania, i permetre la participació i la reflexió també a través de la cultura. Aquesta segona edició és possible gràcies a la col·laboració dels SSTT de Cultura de la Generalitat a Tarragona.

El cicle de cinema arrencarà el dilluns 17 d’abril, amb El triángulo de la tristeza (Suècia, 2022), una comèdia satírica d’humor negre al voltant de la discriminació per raó de sexe i raça, estrenada al Festival de Cinema de Canes i guardonada amb la Palma d’Or. Està escrita i dirigida per Ruben Östlund i protagonitzada per Harris Dickinson, Charlbi Dean i Woody Harrelson.

Dimarts, excepcionalment a les 17h, es projectarà Close, una pel·lícula dramàtica, coproducció belga-neerlandesa-francesa sobre la descoberta de la sexualitat LGTBIQ i l’assetjament escolar dirigida per Lukas Dhont, amb guió de Dhont i Angelo Tijssens. El repartiment compta amb Eden Dambrine, Gustav de Waele, Émilie Dequenne i Léa Drucker. Ha guanyat el Gran Premi del Jurat a la secció oficial del Festival de Canes 2022, amb nominació a la Palma d’Or i a la Queer Palm. Nominada com a Millor Pel·lícula en llengua no anglesa en la 95a edició dels Premis Oscar.

L’endemà tindrà lloc el film Burning Days (Turquía 2022), una pel·lícula de cooproducció turca-francesa-alemanya, un retrat del populisme, de la homofòbia i la intolerància a Turquia. Escrita i dirigida per Emin Alper.

Dijous es podrà veure Will-O’-The Wisp (Portugal, 2022). És una comèdia romàntica musical al voltant de la lluita contra el canvi climàtic, dirigida per João Pedro Rodrigues i protagonitzada per Mauro Costa.

Finalment, serà Alcarràs la pel·lícula que divendres a les 19 h tancarà el cicle de cinema. Alcarràs és una pel·lícula d’autor dramàtica de coproducció internacional dirigida per Carla Simón al voltant del progrés de la industrialització front a l’agricultura i de la desaparició progressiva de l’estil de vida rural.

La projecció de totes les pel·lícules es farà en VOSE i es podran veure als Serveis Territorials del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya gratuïtament, carrer Major 14. Excepte dimarts, les sessions començaran a les 19h. Accés limitat a l’aforament de l’espai.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.