Estel’art fa volar la imaginació per fer front a la pandèmia

Estel'art fa volar la imaginació per fer front a la pandèmia

Aquests dies han estat complicats per la tasca de la Fundació Estela, però no s’han perdut les ganes de treballar amb els nois i noies de la fundació que estaven realitzant el casal d’estiu que excepcionalment enguany es va allargar durant tot el mes d’agost, en cap moment ens hem aturat. De la mà dels seus responsables .

Joan Adsera, responsable de Relacions Institucianals de la Xarxa Santa Tecla, Ferran Bru promotor del projecte i Joan Segovia fotògraf implicat des de el primer moment amb la iniciativa.

Vam visitar, complint totes les mesures de seguretat, un dels pocs campus d’estiu que s’han realitzat, i vam compartir la gran tasca que fan totes les parts implicades: Fundació, professionals i pares.

L’estiu passat, i la situació que ens toca viure a tots ha servit per proposar un treball educatiu amb un eix: viatjar pel món d’aquesta manera, dins el tancament que hem viscut, ha fet volar la imaginació a altres indrets del món i així, viatjar amb la imaginació i utilitzar-la per apaivagar els efectes del confinament.

Amb l’ús del tacte, l’olfacte, l’experimentació… els alumnes han pogut exterioritzar emocions, sentiments i estats d’ànim que, de vegades, no es poden expressar amb paraules o gestos, i ho han plasmat en dibuixos, cadascun dels quals representa un viatge d’aprenentatge i imaginació per tot el món.

Aquesta col·lecció és, doncs, un recull de totes aquestes petites obres d’art i el resultat d’un treball diari ple de reptes, estímuls, sensacions… Un camí sensorial que les persones amb capacitats especials recorren cada dia.

El resultat són unes llibretes que podràs trobar a Abacus Tarragona i Reus, també en línia a estelart.,i a bigcartel.com

Estel’art és el resultat d’un treball diari ple de reptes, d’estímuls, de sensacions… Un camí sensorial que moltes persones amb capacitats especials recorren cada dia. Amb l’ús del tacte, l’olfacte, l’experimentació… els permet exterioritzar emocions, sentiments o estats d’ànim que, de vegades, no saben expressar amb paraules o gestos, plasmant-los amb textures, colors i formes per donar vida a petites obres d’art quotidianes. L’expressió artística és allò que ens uneix, ens iguala i ens permet connectar i comunicar-nos, perquè és un llenguatge universal.

Aquesta col·lecció vol ser un recull d’aquestes petites joies que els alumnes de l’e han creat i que donen valor a la tasca que fan cada dia mentre aprenen i creixen com a persones.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.