‘Estem convençuts al 200% que el públic gaudirà. És l’espectacle que ens agradaria veure a nosaltres’

Eduard Méndez, Gerard Domènech i Carles Bigorra.

Aquest mes la companyia Clownic preestrena ‘Tomàs, l’extraordinari home normal’. Parlem amb Carles Bigorra, Gerard Domènech i Eduard Méndez sobre el nou espectacle.

Qui és en Tomàs?
L’extraordinari home normal. Volem mostrar la vida diària i quotidiana d’una persona normal, que intenta trobar moments extraordinaris: aquesta és la fi losofi a de l’espectacle. Fem servir la realitat per riure’ns una mica de com som. Tomàs podría representar una part considerable de la societat. Sempre en els nostres espectacles volem reflectir el nostre entorn i en Tomàs seria aquella persona resilent que tira endavant, té una vocació com tothom, ja veurem si la pot arribar a fer ja que el dia a dia no et deixa, però sempre manté una bona actitud, que és clau, esperançadora.

Com heu construït el personatge?
Hem agafat etapes de les nostres vides, potser no les actuals però sí coses que hem viscut, així com les persones del nostre voltant; ens identifi quem molt amb el dia a dia de les persones.

Quin és el seu objectiu? Creiem que qualsevol espectacle que fem ha de tenir la voluntat d’evolució en algun sentit; sino fer art no té sentit. Deixar enrere algunes coses que ja hem utilitzat, sense perdre l’ADN de Clownic, que és el que la gent coneix i vol, però amb la voluntat de crear una història a partir d’un personatge protagonista que pivota amb altres personatges i ens porta a fer un canvi important. La dificultat estar en crear escenes còmiques dins d’aquesta història. És un repte interessant.

‘Tomàs’ suposa un abans i un després per a Clownic?
Sí. Prenem riscos però si no experimentes no avances. L’últim espectacle era un homenatge a Tricicle; veniem de Tricicle, portàvem anys sent molt fidels a aquell estil però ha arribat un punt en que ara som nosaltres mateixos i provem coses que ens vinguin de gust.

Continua sent per a tots els públics? Evidentment hi ha detalls que potser els infants es poden perdre però igualment s’ho passaran bé. No fem un gran canvi a nivell de forma, ja vam iniciar-la a ‘Hotel Flamingo’ i ara segueix: molt més genuí, més inèdit. Hem sabut tancar una etapa i ara en comença una de nova.

Quins són els propòsits d’aquesta nova etapa? Ens agrada molt la nostra feina però hem decidit no quedar-nos on som, fer un pas més enllà. Provem coses noves i esperem que vagi molt bé. Estem molt il·lusionats amb el projecte. Volem obrir la porta a arribar a altres llocs amb aquest nou espectacle, sense deixar d’anar als que ja hem estat. ‘Tomàs’ es preestrena els dies 27, a les 19.30 h, i 28, a les 18.30 h, al Casal Riudomenc de Riudoms.

El vostre públic fi del notarà el canvi?
El segell encara hi és però sí que hi haurà un canvi en la construcció de l’espectacle. Intentem parlar de més coses i el procés ha canviat una mica: ara el gag està al servei de la història.

Què dirieu al públic per animar-lo a venir a la preestrena?
Estrenem al Casal Riudomenc de Riudoms, on hem fet la residència de preparació de l’espectacle, els dies 27 i 28 d’abril. Als que ja ens coneixeu i us agrada el que fem gaudireu i a més veureu l’evolució de la companyia, fet que suposa un punt engrescador. I als que no, veniu ja que la gent que ve sempre gaudeix. Estem convençuts al 200% que l’espectacle agradarà molt. És l’espectacle que ens agradaria veure a nosaltres, més que mai.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.