Estrena del documental ‘Llars de Llum’ a Tarragona

El pròxim divendres, 29 de juliol a les 20:00h, El Teatret del Serrallo serà l’escenari de l’estrena del documental sota el títol ‘Llars de Llum’. Es tracta d’un documental de 50 minuts,, dissenyat per 4 joves estudiants de Periodisme a la URV. El grup fa un recorregut pel passat, el present i el futur dels fars de la província de Tarragona, fars que es troben sota la responsabilitat del Port de Tarragona.
A l’audiovisual es descobreix l’evolució de la professió de faroner, i els canvis que ha produït l’automatització al sector. Els joves periodistes han volgut comptar amb diversos testimonis de persones expertes en seguretat marítima, responsables dels patronats de turisme i dels museus del territori, el president del Port, Josep Maria Cruset i, òbviament, pels protagonistes de la història dels fars, els faroners del Port
de Tarragona, Juanjo Heredero, Carlos Moral i amb l’exfaroner Jose Maria Moral.
La peça dibuixa el trànsit que va existir per passar de la mà humana a la tecnologització i, respon a les preguntes que els joves es van fer quan es van capbussar en el desenvolupament del documental. Va ser un camí llis i desfogat? Va haver-hi alternatives? Quin paper tenen els faroners actualment? Què passarà amb els fars en un futur immediat?
Un dels objectius del documental és donar a conèixer els fars i l’ofici de faroner perquè no caigui en l’oblit i tothom sigui conscient de la seva importància. ‘No volíem que quedés entre les parets de la universitat, que fos més enllà d’un projecte acadèmic i puguem impulsar el reconeixement d’aquest patrimoni marítim històric del nostre territori., assenyalen els creadors de ‘Llars de Llum’.
Clara Marquiegui, Joel Medina, Sandra Pérez i Raül Rodríguez són els directors, productors i responsables del documental ‘Llars de Llum’, una producció en la qual el Port de Tarragona ha donat suport per tal de fer visible una professió que dona llum a la foscor.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.