Programa ‘Vacances en Pau’

Els cinc infants sahrauís, que formen part del programa “Vacances en Pau” i passaran l’estiu al Camp de Tarragona, van arribar la setmana passada a Reus. La regidora de Participació, Bon Govern i Serveis Generals, Montserrat Flores, els va rebre ab un acte de benvinguda al Centre Cívic Mestral.

El programa “Vacances en Pau” fa possible que, durant dos mesos d’estiu, nens i nenes d’entre 10 i 12 anys surtin dels campaments de població refugiada de Tindouf (Algèria) i siguin acollits per famílies catalanes. Durant aquests mesos, els infants seran conviuran amb famílies de Reus, Tarragona, Vinyols i els Arcs, Santa Coloma de Queralt i Vila-seca.

La regidoria de Participació, Bon Govern i Serveis Generals col·labora en aquest projecte que l’organitza el Ministeri de Joventut de la República Àrab Sahrauí Democràtica i la Delegació del Front Polisario a Catalunya. Els encarregats de la gestió i coordinació d’aquest programa al Camp de Tarragona són l’Associació Hammada, Amics i Amigues del Poble Sahrauí.

“Vacances en Pau” facilita l’apropament entre les cultures catalana i sahrauí, a més d’allunyar els menors de les dures condicions dels campaments de població refugiada, especialment a l’estiu. El programa aconsegueix crear vincles familiars que perduren una vegada els menors tornen als campaments. Amb tot, vol transmetre a la ciutadania la urgència de resoldre la situació en què es troba el Sàhara Occidental.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.