Estudi sobre la Dieta Mediterrània

El centre tecnològic Eurecat Reus cerca, aquest gener, 80 famílies, amb un fill o filla menor de 12 anys i un adolescent de 12 anys o més, que vulguin participar a l’estudi d’intervenció nutricional del projecte europeu SwitchToHealthy per millorar els seus hàbits alimentaris en base a la dieta mediterrània i reforçar els coneixements en alimentació sostenible.

Fins a la data ja han iniciat l’estudi 80 famílies de Tarragona i Reus, és a dir, la meitat del total de les 160 que es busquen. Les famílies formen part d’un programa educatiu dissenyat per dietistes-nutricionistes en el qual es farà ús de recursos digitals interactius, com una aplicació per rebre plans alimentaris personalitzats, activitats educatives per als adolescents i preparats saludables d’origen vegetal per als berenars dels infants.

Com explica la coordinadora científica del projecte SwitchToHealthy, Noemi Boqué, i investigadora de la Unitat de Nutrició i Salut d’Eurecat, “el projecte busca millorar l’adherència a la dieta mediterrània de tots els membres de la família, tant infants com adolescents i adults, a través de la promoció d’un canvi de comportament dietètic generat des de la pròpia família”.

L’estudi SwitchToHealthy, conduït per la Unitat de Nutrició i Salut d’Eurecat a Reus i el Centre de Recerca en Economia i Desenvolupament Agroalimentari (CREDA) a Castelldefels, es va posar en marxa el passat novembre i tindrà una durada total d’un any. Les famílies interessades disposen del correu electrònic estudis@eurecat.org i el telèfon 636 944 723 (WhatsApp) per demanar més informació o inscriure’s en aquest estudi d’intervenció nutricional.

Durant la seva participació, les famílies fan tres visites de seguiment a un dels centres d’Eurecat o a les seves escoles i instituts de la província de Tarragona i Barcelona. A la visita inicial, s’avaluen els patrons de consum alimentari, mentre que a les visites que es realitzaran al setembre i novembre de 2024 es mesuraran paràmetres addicionals com el pes i l’alçada i es realitzaran qüestionaris en línia per avaluar l’estil de vida, factors alimentaris i socioeconòmics.

Per ser voluntaris cal disposar de telèfon mòbil, tauleta o ordinador amb accés a internet. 

El consorci del projecte està coordinat per l’empresa italiana especialitzada en innovació empresarial ENCO SRL i compta amb la participació de més de 18 socis d’Itàlia, Egipte, Espanya, Grècia, Líban, Marroc, Tunísia i Turquia, entre els quals es troben universitats, petites i mitjanes empreses, multinacionals, així com agents governamentals i centres de recerca i tecnològics. El projecte està finançat a través de la convocatòria PRIMA, amb el suport del programa Horizon 2020 de la Unió Europea.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.