Èxit de la IV Festa dels Indians del Parc Samà

Al voltant d’un centenar de persones, -un gran percentatge d’elles vestides de blanc, han participat en la inauguració de la Festa dels Indians i el Modernisme i en l’obertura del laberint de blat de moro del Parc Samà. La música cubana, la visita teatralitzada amb actors abillats amb vestits d’època i el tast de canya de sucre han estat les estrelles aquest matí.

El jardí històric celebra avui i demà una festa que aquest any compleix la quarta edició i gira al voltant de la figura de Miquel Ballester. Les dues jornades compten amb actuacions en viu de música cubana així com visites amenitzades per un grup d’actors. A més, s’inaugura el laberint de plantes de blat de moro que cada primavera creix en aquest jardí històric de Cambrils, i que aquest any introdueix plafons explicatius sobre la vida d’aquest navegant i comerciant tarragoní dels segles XV i XVI.

Miquel Ballester, un personatge de llegenda

Aquest il·lustre tarragoní va ser un dels pioners en la producció de canya de sucre al Carib. Segons documenta fra Bartomeu de les Cases, va néixer a Tarragona mentre el seu pare residia temporalment en aquesta ciutat, estant al servei del rei Joan II. El protagonista de la IV Festa dels Indians del Parc Samà va exportar el cultiu de la canya de sucre des de Mallorca, l’illa originària de la família. Va ser un gran amic de Cristòfor Colom, a qui acompanyo en el seu segon viatge a Amèrica, i es va convertir en el seu missatger de confiança davant dels Reis Catòlics. Va ser nomenat alcaide de la fortalesa de Concepció de la Vega Real, al nord-oest d’Isabela la Nova (actual Santo Domingo), i va haver de liderar la seva defensa enfront de l’exèrcit rebel de Francisco Roldán.

Ambient indià

Amb l’objectiu de fomentar que l’ambient de l’època impregni tots els aspectes de la jornada, el Parc Samà anima els visitants a gaudir d’aquesta festa vestits amb roba que rememori l’estètica dels antics indians. De fet, el parc oferirà un descompte del 50% a l’entrada a les persones que hi acudeixin vestits de blanc. Durant els dos dies, el jardí obrirà les portes des de les 10:00 del matí fins a les 20:00 del vespre. La celebració de la Festa dels Indians i del Modernisme compta amb el suport del grup San Miguel i de vermut Yzaguirre.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.