Diverses activitats al Gaudí Centre el 25 de juny

El proper divendres 25 de juny, l’Agència de Reus de Promoció, commemora l’aniversari del naixement d’Antoni Gaudí al Gaudí Centre.

Durant tot el dia hi haurà diferents activitats adreçades a tot tipus de públic per acostar i difondre la vida i obra del genial arquitecte Antoni Gaudí.

Per a aquesta edició s’amplia l’horari de la visita teatralitzada en horari nocturn a partir de les 21:30 h en diferents sessions, i atès que ja haurà començat la Festa Major de Sant Pere, es vol convidar als ciutadans i ciutadanes a gaudir d’aquest espai en un horari diferent de l’habitual, més festiu i lúdic.

Així mateix, durant aquest dia de 10:00 h a 20:00 h, tots els que es diguin Antoni o Antònia tindran l’entrada gratuïta al Gaudí Centre i, a més,  se’ls obsequiarà amb un petit detall (fins a exhaurir existències) i una entrada gratuïta per visitar el Campanar de la Prioral de Sant Pere, espai inspirador de l’arquitectura de Gaudí.

Programa d’activitats

  • 10:30 h i 12:30 h Ho saps tot de Gaudí?

Visita conduïda per un personatge femení, ens explicarà aspectes vivencials i desconeguts  de la vida de Gaudí. Un diàleg narrat en primera persona, fruit de la coneixença personal.

Els elements expositius del Gaudí Centre serviran de suport i de fil conductor per transmetre al visitant sensacions o aspectes més vivencials i sensorials de la figura d’Antoni Gaudí, tot fent referència a la seva infantesa, els amics de joventut i altres aspectes de la personalitat i de la seva obra.

Durada: 1:30h 

  • 17:30 h Decora la teva rajola fent servir la trepa. T’animes?

En aquest taller de ceràmica coneixerem la tècnica de la ceràmica en trepa a partir d’un dels motius utilitzats en diferents edificis modernistes de la ciutat d’una manera molt semblant a com ho feien els artesans a l’època.

Taller per a públic familiar. Edat recomanada: de 6 a 12 anys

  • 19:00 h Escape Room: L’enigma de Takeshi Nazo

Una activitat que ens apropa els espais i continguts de manera amena tot interactuant amb el patrimoni els recursos i la informació del Gaudí Centre.

Takeshi Nazo, un japonès apassionat de l’obra de Gaudí va deixar un tresor en algun indret del Gaudi Centre amb una nota que deia que qui aconseguís obrir la caixa es podria quedar el tresor. Fins ara ningú ho ha aconseguit. Sereu vosaltres?

Durada: 1 hora aproximada

Activitat per grups mínim 4 persones i màxim 5. Adreçada fonamentalment a públic juvenil.

  • 21:30h Visita teatralitzada sobre Gaudí

La visita estarà amenitzada pel grup teatral La Gata Borda, que representaran diferents escenes de la vida de Gaudí que faran referència a la seva infantesa i als amics de joventut entre altres. Conduïts per un actor que endinsarà el públic en la visita al centre, es podrà descobrir l’exposició permanent i les vivències de l’arquitecte recreades especialment per aquest dia.

Per aquesta edició s’han actualitzat dues escenes, una de les quals serà amb format entrevista on no només se li preguntarà sobre la seva visió del món i de l’arquitectura, sinó de com veu el moment que estem vivint.

Per l’ambientació de les escenes es compta amb la col·laboració del Museu Salvador Vilaseca de Reus que cedeix mobiliari i peces de les sales de reserva.

Les visites seran cada hora fins les 01:00h, durada 45 minuts aproximadament.

Altres activitats

Recordar també que, durant la setmana de la Festa Major, els dies 22 i 23 de juny, el Gaudí Centre oferirà la possibilitat de realitzar un taller en família «El vitrall somiat d’Antoni Gaudí» a les 11:00 h.

Aquesta activitat permet aprendre a fer un vitrall modernista a partir de l’estudi de la maqueta de la Sagrada Família i de l’anàlisi de la importància de la llum. Edat recomanada: de 6 a 12 anys, amb l’acompanyament d’una persona adulta.

Totes aquestes activitats son gratuïtes i amb reserva prèvia a través de la web: www.reusturisme.cat a l’apartat de venda de tiquets, https://ticket.reusturisme.cat/

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.