Exposició fotogràfica de Ramon Manent al Museu de la plaça de la Llibertat sobre el Palau Güell de Barcelona

El Museu de Reus (plaça de la Llibertat, 13) inaugura aquest dijous 4 de maig (19:30 h) l’exposició “El Palau dels Artesans”, una mostra d’imatges del fotògraf Ramon Manent centrada en la riquesa i varietat dels elements decoratius més significatius del Palau Güell, el conegut edifici de Barcelona projectat per l’arquitecte reusenc Antoni Gaudí i declarat Patrimoni Mundial per la UNESCO. L’exposició es podrà visitar al museu reusenc fins al 3 de juny.

L’exposició “El Palau dels Artesans” vol posar en valor el treball dels nombrosos artesans, artistes, industrials i operaris que van participar en l’execució dels elements decoratius del Palau Güell en totes les seves arts aplicades: fusta, forja, vitrall, pedra, ceràmica, guadamassil, teixit o pintura. Petites grans joies de l’edifici que ens arriben projectades gràcies al fotògraf Ramon Manent, especialista en fotografia de l’art amb més de 40 anys de professió.

Comissariat de Raquel Lacuesta
El recorregut expositiu que acompanya les imatges ha estat elaborat per la comissària Raquel Lacuesta, historiadora de l’art i estudiosa de l’obra i la personalitat de Gaudí, que ha estat cap de la Secció Tècnica d’Investigació, Catalogació i Difusió del Servei de Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona.

L’exposició permetrà al visitant descobrir les formes, peces i estructures singulars que resten amagades a cada estança i racó d’aquest palau urbà construït per Gaudí a finals del segle XIX.

Es tracta d’una mostra temporal produïda per la Diputació de Barcelona que es va estrenar al novembre de 2015 a la carbonera de l’antiga cavallerissa del Palau Güell i que des del mes de juny de 2016 itinera per diversos municipis de tot Catalunya.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.