Exposició sobre el projecte de millora i recuperació del passeig de la Boca de la Mina

L’Ajuntament de Reus obre al públic aquest dilluns 18 de febrer  una exposició per donar a conèixer al conjunt de la ciutadania el projecte de millora i recuperació del passeig de la Boca de la Mina al vestíbul de l’edifici de l’antic hospital. L’exposició ha estat produïda pel Museu de Reus en coordinació amb Batlle i Roig Arquitectes —autors del projecte d’intervenció urbanística— i consta de diverses maque tes a escala d’alguns dels futurs àmbits del passeig.

La mostra estarà oberta fins el dimarts 2 d’abril, d’acord amb el termini administratiu d’exposició pública del projecte, i es podrà visitar de dilluns a divendres, de 15:30 a 20:30h.

Al vestíbul del palau municipal hi haurà també una petita mostra amb uns plafons de l’exposició, i la consulta del projecte tècnic es podrà fer a través dels canals corporatius habituals.

Els projectes executius es poden consultar presencialment del 20 de febrer al 3 d’abril a les dependències dels Serveis Tècnics d’Arquitectura i Urbanisme de l’Ajuntament de Reus.

La mostra instal·lada a l’antic hospital Sant Joan fa un repàs del passat i present del passeig per centrar-se en l’explicació d’un projecte que condicionarà i dignificarà un espai de gran valor natural, patrimonial i sentimental, i afavorirà els usos que contribueixin a mantenir-ne la seva identitat. Això passa per consolidar el passeig com a espai d’esbarjo, per a la pràctica esportiva i de salut, per a activitats de coneixement i descoberta del medi, i per promocionar els seus valors culturals i històrics.

La intervenció urbanística al passeig planteja tres àmbits d’actuació: el Passeig, el Jardí Agrari del Camp i el Parc de les Olors.

  • El passeig. El projecte inclou una actuació urbanística troncal de condicionament del passeig que mantindrà el caràcter natural de l’espai, en millorarà les condicions de drenatge i il·luminació, i permetrà recuperar elements de valor històric.
  • El Jardí Agrari del Camp. Un nou espai públic de 7.709m2 estructurat com una parcel·la agrícola amb voluntat productiva, educativa i de lleure. El jardí dels fruiters i el jardí dels horts permetran recuperar la relació entre els ciutadans de Reus i la seva agricultura més propera.
  • El Parc de les Olors. Una nova zona verda per a descans i lleure, de 10.687m2, que posa en relació el passeig amb el Barranc del Molí. El sistema de recorreguts permet gaudir d’una experiència sensorial a l’entorn d’un conjunt de plantacions d’espècies aromàtiques agrupades per la seva gama cromàtica.
Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.