La delegació reusenca encapçalada per l’alcalde visita l’exposició sobre Marià Fortuny al Museo del Prado

exposició sobre Marià Fortuny al Museo del Prado

L’alcalde, Carles Pellicer, encapçala una delegació reusenca que aquest dijous realitza una visita institucional a Madrid coincidint amb l’exposició “Fortuny, 1838-1874”, una gran mostra sobre la trajectòria i l’obra del pintor reusenc que es pot visitar al Museo del Prado fins al 18 de març. Els representants de la ciutat han estat rebuts pel president del patronat del museu madrileny, José Pedro Pérez Llorca, i participen a una trobada posterior al Cercle Català de Madrid amb persones originàries de Reus establertes a la capital d’Espanya.

A la delegació reusenca, a més de l’alcalde, hi participen la regidora de Cultura i de Projecció de Ciutat, Montserrat Caelles, el regidor d’Esports, Jordi Cervera, el director dels Serveis Territorials de Cultura, Jordi Agràs, el diputat de Cultura de la Diputació de Tarragona, Joan Olivella, i representants d’entitats de la ciutat com ara la Cambra de Comerç, el Centre de Lectura, Bravíum Teatre o la Germandat de Sant Isidre i Santa Llúcia.

Antològica
El Museo Nacional del Prado presenta una exposició a la qual dedica les dues sales més importants arran de l’ampliació del museu. És la primera vegada que el Prado aborda una exposició antològica d’aquest destacat artista reusenc, de qui preserva una bona part de les seves obres mestres gràcies als llegats generosos de Ramón de Errazu i de Mariano Fortuny Madrazo, fill del pintor, així com a compres realitzades pel museu.

Reus, bressol de Fortuny
La ciutat de Reus va commemorar entre el 2012 i el 2013 l’Any Fortuny, que va incloure un gran nombre d’activitats en record, estudi i homenatge d’aquest gran artista local. Entre les activitats organitzades es va portar a terme una gran exposició al Museu de Reus, “Fortuny, el mite”, que va incloure peces tant dels fons del mateix museu com un gran nombre d’obres d’altres fons museístics i col·leccions privades, entre els quals el Museu Nacional d’Art de Catalunya i el Museu de Montserrat.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.