La 36a. Olimpíada Escolar de Reus 2018 tindrà participació internacional

Olimpíada Escolar de Reus 2018

Creix el programa fins a 16 modalitats esportives i tindrà lloc del 6 al 29 d’abril, amb convidats europeus i més activitats per als adults

La 36a. Olimpíada Escolar de Reus 2018 aspirarà a superar novament les 3.000 participacions en una competició que augmentarà a 16 els esports del programa olímpic -9 individuals i 7 col•lectius-. La nova edició –que organitzen conjuntament el Consell Esportiu del Baix Camp (CEBC) i l’Ajuntament de Reus mitjançant la societat municipal Reus Esport i Lleure– tindrà lloc del 6 al 29 d’abril, fixant-se la cerimònia d’inauguració per al divendres 6 de d’abril per la tarda, mentre que la cloenda serà el diumenge 29 pel matí. Hi podran participar tots els alumnes de categories benjamí (nascuts el 2008 i 2009) i aleví (nascuts el 2006 i 2007) de centres educatius del Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre.

El programa d’esports estarà integrat, en esports col•lectius, per les Bitlles Catalanes, el Minibàsquet, el Minihandbol, el Futbol sala, el Futbol 7, i com a novetats aquesta edició, l’Hoquei 3 i el Bàsquet per a adults, mentre que els individuals seran l’Atletisme, el Bàdminton, el Cros familiar, els Escacs, la Gimnàstica Rítmica, la Natació, el Patinatge, el Tennis i el Tennis taula.

Novament enguany s’optarà per fer que el Cros Familiar, que suposarà el punt i final de la Olimpíada, es desenvolupi amb el format de participar familiars juntament amb els alumnes que corrin, tot i que no comptabilitzaran per a cap classificació. I en aquest sentit, l’Olimpíada Escolar donarà un pas endavant per fer d’aquest esdeveniment un punt de trobada de l’esport escolar i familiar i, si l’edició anterior el Cros escolar ja va complir aquest objectiu, aquesta edició també convoca a pares, mares i a tota la comunitat educativa a una competició mixta de bàsquet d’adults 3×3.

Finalment també arriba l’internacionalització de l’Olimpíada escolar amb una competició d’equips d’atletisme, formats per participants de l’Olimpíada escolar i l’ invitació de dos grups   escolars que realitzen activitats amb la USEP i amb la UISP de França i Itàlia, respectivament, en una jornada de convivència que es desenvoluparà el dissabte dia 28 d’abril.

Les escoles que s’han interessat en participar ja han realitzat les inscripcions dels seus representants, tenint de temps fins aquest divendres 23 de febrer per tramitar la llicència esportiva dels Jocs Esportius Escolars (JEEC) del curs 2017–2018 del Consell Esportiu de la seva comarca. Els esportistes dels centres ubicats al Baix Camp que no tinguin tramitada la llicència l’hauran de tramitar gratuïtament a les oficines del CEBC, donat que l’Ajuntament de Reus tornarà a fer costat de l’esport de formació fent-se càrrec novament d’aquesta despesa. En la darrera edició van participar 43 escoles i es van comptabilitzar 3.043 participacions de joves esportistes.

Cada participant només es podrà inscriure com a màxim en tres modalitats esportives, respectant les condicions següents: com a màxim a 1 esport col•lectiu i com a màxim a 2 individuals. La modalitat de cros familiar, però, no estarà inclosa a efectes d’aquest punt de la normativa, pel que restarà oberta a qualsevol esportista al marge de les proves en què hagi competit.

Els escenaris de joc es mantindran que els de la passada edició, com ara el Reus Deportiu, el CN Reus Ploms, el CT Reus Monterols, la Cambra de Comerç, el Col•legi Pare Manyanet, l’Estadi Municipal, el Pavelló Olímpic Municipal, el Polilleuger Ciutat de Reus, la Plaça de la Patacada i el circuit de cros del Polígon Agro-Reus. En funció del nombre de inscripcions aquests escenaris poden modificar-se i també incrementar-se.

També es mantindrà per a l’Olimpíada del 2018 l’Observatori dels Esportistes, amb l’objectiu de promoure l’observació, l’avaluació, el debat i la concreció de propostes dels propis esportistes i participants, com un element de millora en el disseny i gestió de la pròpia competició olímpica.

I com a element integrador a tots els nivells, també estarà vigent la Targeta Verda, el programa del Consell Esportiu del Baix Camp i de l’Ajuntament de Reus que té l’objectiu de premiar les actituds positives i de joc net durant la competició, aplicant les accions recollides al “Manifest Targeta Verda” que estableix un protocol d’actuació i unes normes de conducta durant les competicions, de tots els agents: espectadors/es, jugadors/es, tècnics i tutors/es de joc, per fomentar el joc net. De la mateixa manera, s’anunciaran els reconeixements a les accions dels centres educatius i/o persones implicades en la 36a Olimpíada Escolar Reus 2018 que fomentin els valors positius i cívics de l’esport.

Les xarxes socials tornaran a tenir protagonisme, s’organitzarà un concurs entre totes aquelles persones que pengin fotografies relacionades amb la temàtica de la 36a. Olimpíada Escolar de Reus a Instagram amb l’etiqueta següent: #olimpiadareus. El concurs començarà el divendres 6 d’abril i acabarà el diumenge 29 del mateix mes, sent guanyadora la imatge més votada pels usuaris de la xarxa social.

Jordi Cervera, regidor d’Esports, i Josep Llebaria, president del Consell Esportiu del Baix Camp, han volgut destacar que l’esforç de les entitats col•laboradores, patrocinadors i voluntaris han de fer créixer, cada any una mica més, aquesta activitat tant arrelada i tant esperada i que serveixi per ampliar el nombre de practicants assidus de l’esport escolar en un bon ambient esportiu i de joc net.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.