ExproReus 2017 genera un impacte econòmic d’11,5 M d’euros, 4 M més que l’any anterior

ExproReus 2017 genera un impacte econòmic d'11,5 M d'euros, 4 M més que l'any anterior

Les vendes han augmentat com a conseqüència de l’augment del sector automoció

L’última edició d’exproReus ha generat un impacte econòmic d’11,5 M d’euros, 4 M més que l’any anterior. Així ho posa de manifest l’estudi encomanat per firaReus al Gabinet Ceres i que s’ha realitzat amb les dades aportades per 74 expositors i més de 1.500 visitants. L’automoció ha estat el sector clau per a aquest increment, ja que ha crescut tant en marques (Renault i Dacia) com en metres quadrats, ampliant l’espai per a la venda de vehicles en 10.000 m2. De fet, en aquesta edició, els expositors de cotxes han obtingut un nivell de vendes mitjanes d’uns 420.000 €, xifra que supera els 300.000 € de l’any anterior.

Segons el president del Comitè Executiu de firaReus, Isaac Sanromà, «els resultats de l’estudi avalen que exproReus és una fira amb un alt grau de fidelitat. Del 93% dels visitants que ja havien estat a la fira en altres ocasions, el 77% ho va fer l’any passat i el 85% dels visitants asseguren que tornaran en el futur». D’altra banda, pel que fa als expositors, un 80% participa cada any a la fira i un 90% assegura que probablement repetirà en les pròximes edicions.

El regidor de Promoció Econòmica, Marc Arza, assegura que «segons l’estudi, els expositors es mostren satisfets amb la fira i la puntuen amb un 7’6, 1 punt per sobre de l’anterior edició. A més, un 96% assegura que ha fet contactes durant l’exproReus i un 75% que ha realitzat alguna venda». Els aspectes millor valorats per part dels expositors són la superfície total d’exposició, la seguretat, l’atenció per part de l’organització i l’horari. En general, totes les valoracions han augmentat positivament en relació a l’any anterior. Un exemple d’això és la connexió Wi-Fi, que en la passada edició va ser un dels elements que els expositors bàsicament d’automoció van demanar millorar, i que enguany ha rebut una valoració de 7,5 per part d’aquest sector.

Pel que fa al visitant d’exproReus, els aspectes més ben valorats són l’horari, la neteja i la durada de la fira. D’altra banda, s’observa un augment de l’edat mitjana dels visitants, que se situa al voltant dels 37 anys. Les parelles i les famílies amb fills són el perfil de grup majoritari de la fira. L’estudi també fa palès que exproReus és una fira de ciutat: la meitat dels enquestats tenen la seva residència habitual a Reus i un 16% són d’algun municipi del Baix Camp. Tot i amb això, exproReus compta amb un 27% de visitants del Tarragonès. Entre els motius per visitar la fira, un 66% dels enquestats ho fan per tradició i un 30% ho fa per informar-se sobre algun producte.

Les activitats més conegudes per part dels visitants són les gastronòmiques. De fet, un 42% dels enquestats assegura haver menjat a la zona Tasting Village que enguany ha comptat amb 16 estands i 4 foodtrucks.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.