El FAR, Festival de les Arts de Reus estrenarà 8 obres de projectes molt personals i singulars

La Capital de la Cultura Catalana, Reus 2017 presenta el FAR, Festival de les Arts de Reus. De la mà de Francesc Cerro-Ferran, creador artístic del FAR, del 30 de juny al 9 de juliol el festival estrenarà 8 obres fruit de projectes molt personals singulars pensades especialment per exhibir-se en un dels espais més emblemàtics de Reus, l’Institut Pe re Mata. L’alcalde Carles Pellicer ha presentat aquest dimecres el FAR, del qual ha dit que neix amb vocació d’esdevenir un festival de referència a Catalunya pel que fa a noves creacions artístiques.

El creador artístic del festival Francesc Cerro ha destacat que el FAR inclourà l’estrena de Una nit de musical amb Àngels Gonyalons; Madame Bovary amb Belén Fabra i la direcció d’Àngel Alonso; Después de Federico amb Lluís Marco i Ferran Carvajal; Otel·lo amb Joan Carreras, Marta Marco, Josep Julien, Santi Ricart i Sergio Caballero; Poeticant amb Gerard Quintana; Joan Masdeu; Camerata XXI i Alba Forasté i Tothom ho sap, un homenatge a Leonard Cohen amb Marta Marco, Ernest Villegas, Marc Serra i Montse Vellvehí.

El FAR tindrà lloc a l’emblemàtic Institut Pere Mata, l’hospital psiquiàtric de la ciutat. El pavelló dels Distingits i el pavelló del Menjador, dues sales del psiquiàtric amb capacitat per unes 100 persones cadascuna, es convertiran en els escenaris del festival. A més a més, a l’exterior hi haurà una zona d’oci i restauració on els assistents podran prendre alguna cosa abans o després dels espectacles. Tal i com ha explicat la regidora de Cultura Montserrat Caelles la ciutat de Reus vol reivindicar aquest espai per acostar-lo a la ciutadania i projectar el seu valor patrimonial alhora que escenificar que la cultura és un bé social i una eina de transformació social i pedagògica.

Col·laboració amb el Festival de Perelada
Amb el FAR, la Capital de la Cultura Catalana, Reus 2017, crea un projecte que fa temps que es volia promoure: un festival d’estiu que defuig el plantejament de gran aparador turístic com fan altres festivals i vol arrelar al territori i amb la ciutadania. El FAR disposa del suport artístic i institucional del Festival de Peralada, tal i com ha recordat el director d’aquest festival Oriol Aguilà.

Durant la presentació del FAR han intervingut també dos dels artistes que s’inclouen al cartell, el cantautor Joan Masdéu i el responsable de l’Orquestra Camerata XXI, els quals han lloat la iniciativa i han remarcat la gran oportunitat que representa tant per a públic com per a artistes gaudir d’un espai tan singular com el recinte modernista de l’Institut Pere Mata.

El director general de l’Institut Pere Mata Joan Amigó, per la seva part, ha subratllat la voluntat de la seva institució d’arribar al conjunt de la ciutadania a través de la cultura i també ha recordat la tasca d’inclusió i cohesió social que realitza el Grup Pere Mata.

far_cartell_0

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.