Fernando Alday Somni Creador

Exposició: Del 19 de maig al 28 de juliol de 2017

Galeria d’Art Anquin’s

C. Campoamor, 2

43202 Reus

TEL. 977 312 759 / 666 674 996

www.anquins.com

De dilluns a divendres: d’ 11:00 13:30 i d’ 17 a 20 h dissabtes: d’ 11 h a 13:30 h

FERNANDO ALDAY (Santiago de Xile, 1959) compta amb una posició consolidada dins el món de l’art i exposa habitualment en fires d’art internacionals. Actualment viu aBarcelona i ha realitzat exposicions a Europa i Estats Units.

A través del collage, Fernando Alday vol mostrar el pas del temps. Els documents antics i les cartes personals que utilitza per als seus collages expressen la importància de la història en el seu treball. Històries petites i privades que formen part de la gran història de l’art. Utilitza de forma conscient aquest material preciós creant així una obra d’art plenament contemporània i amb un fort component simbòlic. “El somni creador” és el títol de l’exposició que presenta a la Galeria d’art Anquin’s i fareferència a l’assaig de la pensadora i filosofa espanyola María Zambrano (1904 -1991). Profund assaig sobre la raó poètica i l’atemporalitat dels somnis que ha estat inspirador per a l’artista. Fernando Alday s’endinsa en paisatges onírics amb els quals construeix fragments de somnis passats.

Boscos i animals amb una forta càrrega simbòlica són la temàtica predominant de l’exposició. Com el cautelós cérvol, amb les seves sobtades aparicions i àgils desaparicions entre els boscos a la recerca de senders iniciàtics. Un animal que es vincula a l’essència transformadora.

Encara que Fernando Alday viu enmig de la ciutat els boscos sempre van pertànyer a la seva infància. En aquesta exposició recrea aquests records que se li apareixen com unes imatges oníriques, com el mateix somni que representa els records que romanen adormits en l’inconscient.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.