La campanya “I tu, per què recicles?” promou el reciclatge de matèria orgànica durant aquesta setmana

La campanya “I tu, per què recicles?”, orientada a sensibilitzar la ciutadania per fomentar i millorar la recollida selectiva a la ciutat, organitza aquest dissabte 20 de maig a la tarda a la plaça Prim una nova jornada festiva per promoure el reciclatge de matèria orgànica entre la ciutadania. Amb el lema #JOMARRO aquesta vegada es vol tornar a implicar el món de la cultura perquè promogui el reciclatge, ja que amb els ingressos de l’increment de recollida select iva de matèria orgànica es finançaran projectes d’art urbà i recuperació d’espais públics impulsat per col·lectius de joves i artistes urbans.

Durant tota aquesta setmana (del 15 al 20 de maig) l’Ajuntament de Reus promou la conscienciació entre la ciutadania de la necessitat d’incrementar I realitzar correctament el reciclatge de matèria orgànica. Tal I com es va anunciar en presentar la campanya “I tu, per què recicles?” per part de les regidories de Medi Ambient I Via Pública, els recursos que es generin amb l’increment de recollida selectiva es destinaran a projectes socials I culturals.

En aquesta ocasió, amb el #JOMARRO es podrà finançar un projecte d’art urbà I recuperació d’espais públics impulsat per col·lectius joves I artistes urbans.

La campanya d’aquesta setmana culminarà aquest dissabte a partir de les 17:00 h amb una festa ciutadana oberta a famílies en què hi haurà tallers infantils i berenar a la plaça de Prim.

La campanya
Les regidories de Medi Ambient i Via Pública de l’Ajuntament de Reus, amb el suport de les empreses Ecoembes, Ecovidrio i l’Agència de Residus de Catalunya, impulsen una campanya de sensibilització “I tu, per què recicles?”, orientada a incrementar els índexs de recollida selectiva de residus a la ciutat de Reus. La novetat d’aquesta campanya és que l’Ajuntament de Reus destinarà els recursos que s’obtinguin de l’increment de la recollida selectiva a projectes i activitats relacionats amb la cultura (fracció de paper), l’educació (fracció d’envasos), l’aprofitament alimentari i la lluita contra la pobresa (fracció de vidre) i l’art (fracció orgànica).

L’objectiu global de la campanya és assolir un índex de recollida selectiva de prop del 22% (actualment la xifra és del 19,8%) pel que fa a la suma de les quatre fraccions que es recullen al carrer. Per aquest motiu es pretén mobilitzar la ciutadania fent-la conscient que la seva col·laboració en la recollida selectiva i el consegüent creixement en els índexs de recollida suposaran la disponibilitat dels recursos econòmics generats per a projectes socials i culturals. Es tracta de generar, a més del benefici inherent pel medi ambient, un benefici per al conjunt de la societat.

Quatre jornades d’activitats de carrer
Des de la campanya @ReusRecicla s’animarà a implicar-se en fer créixer les quantitats de residus recollits en les diferents fraccions existents. D’aquesta manera, es proposen els següents eixos de participació a la ciutadania, que culminaran en quatre jornades d’activitats al carrer (una per a cada fracció):

      • #jogroc. “Per una ciutat amb educació”. L’Ajuntament destinarà els recursos que s’obtinguin de l’increment en la recollida selectiva dels envasos a finançar noves activitats i recursos educatius per a les escoles de la ciutat. Del 20 al 25 de març ja es van portar a terme diferents actes de divulgació dins aquest àmbit i el dia 25 de març es van fer activitats de carrer.
      • #joblau. “Per una ciutat amb cultura”. L’Ajuntament destinarà els recursos que s’obtinguin de l’increment en la recollida selectiva del paper i cartró a un projecte cultural per traslladar la lectura i l’activitat de les biblioteques a les places i els barris de la ciutat. Accions del 18 al 22 d’abril i jornada d’activitats al carrer el dia 22.
      • #jomarro. “Per una ciutat amb art”. L’Ajuntament destinarà els recursos que s’obtinguin de l’increment de la recollida selectiva de la fracció orgànica a un projecte d’art urbà i recuperació d’espais públics impulsat per col·lectius de joves i artistes urbans. Accions del 15 al 20 de maig i jornada d’activitats de carrer el 20 de maig.
      • #joverd. “Per una ciutat compromesa”. L’Ajuntament destinarà els recursos que s’obtinguin de l’increment en la recollida selectiva del vidre a un projecte social per l’aprofitament alimentari i la lluita contra la pobresa. Accions del 29 de maig al 3 de juny i jornada d’activitats de carrer el 3 d’abril.

Cada un d’aquests quatre eixos tindrà accions de dinamització de públics específiques distribuïdes per la ciutat, amb un web de la campanya (www.reusreciclaperprojectes.cat) que permetrà disposar d’una plataforma de seguiment i d’assoliment d’objectius.

 

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.