FESTIVAL COS

FESTIVAL COS 2019

El Festival Internacional de Moviment i Teatre Gestual COS 2019, que es farà del 18 al 20 d’octubre, ja té la programació a punt. S’ha buscat una programació de qualitat en la que tothom hi trobi un espectacle que li pugui interessar. Una programació integrada per espectacles de sala i carrer, de petit i mitjà format, i per un públic heterogeni.

En la programació hi conviuen joves creadors, amb companyies de sòlida i prestigiosa trajectòria, de procedència catalana i també d’Itàlia, el País Basc, Madrid i el País Valencià. Tant en l’oferta de teatre gestual com en la de dansa hi ha propostes d’estils molt diversos, però sempre des d’una visió contemporània, ja que el festival busca ser una mostra de les diferents tendències que hi ha a l’actualitat i en les que es fa evident com les arts del moviment desdibuixen fronteres per regalar a l’espectador propostes difícils d’etiquetar.

COS 2019
La programació consta de 10 companyies, 5 actuaran en sala i seran espectacles de pagament i els altres 5 són espectacles de carrer i gratuïts. Els preus oscil·len entre els 5 i els 10 euros.

Es busca un equilibri entre les propostes de teatre gestual i moviment i les de dansa. Enguany, amb motiu de la celebració de l’Any Roseta Mauri, el pes es decanta cap a la dansa. Entre aquesta oferta hi ha propostes de carrer de petit format premiades en diversos festivals i l’espectacle de gran format “Set of sets”, de la companyia GN/MC Guy Nader – Maria Campos, guanyador del premi a la millor coreografia i millor espectacle nacional als Premis de la Crítica de les Arts Escèniques 2018.

El Festival Internacional de Moviment i Teatre Gestual COS veu imprescindible incidir en la captació de nous públics i és per aquest motiu que la programació s’acompanya d’accions gratuïtes, algunes destinades a alumnes dels centres escolars i d’altres obertes al públic general.

En aquesta edició del 2019 hi ha previstes quatre accions totes gratuïtes:

  • Amb la finalitat de reforçar l’Any Roseta Mauri s’han programat sessions conduïdes per la ballarina Carlota Moragas, destinades a alumnes de primària dels diferents centres escolars de la ciutat en les que es donarà a conèixer a Roseta Mauri al mateix temps que la seva figura servirà d’excusa per mostrar als infants els diferents estils de dansa existents.
  • Per alumnes de batxillerat es programarà una conferència ballada, una proposta a cavall entre l’espectacle i la conferència que parla dels referents de la dansa contemporània i les tendències d’actuals.
  • Adreçat a alumnes de nivell mig-avançat de dansa s’ha organitzat una master class dirigida per la coreògrafa Camille Granet,  coreògrafa del duet que inaugura el Festival. Un dels intèrprets del duet, Héctor Tarro, és de Reus.
  • I, finalment tindrà lloc un taller de teatre gestual impartit per Carles Bigorra  adreçat  a un públic a partir de 17 anys. Es treballarà amb improvisacions i jocs que desenvolupen la imaginació, textures, animals, ritmes, temps, estàtues. Es crearan seqüències de moviment des de paraules, músiques, monòlegs, poemes, imatges, etc. Sempre des del joc teatral.

Dades d’interès
L’oficina del Festival COS es troba a les dependències de la regidoria de Cultura, a la Casa Rull. Els espectacles es repartiran entre la plaça de la Llibertat, la plaça del Mercadal, el Mercat Central, el Teatre Fortuny, el Teatre Bravium, el Teatre Bartrina, la Sala Santa Llúcia, el Teatre de l’Orfeó Reusenc i el Centre Cultural El Castell.

Les entrades es poden adquirir a través de la web del festival www.cosreus.cat i, fins a una hora abans d’iniciar l’espectacle, a les taquilles dels teatres.

Es considera entrada reduïda als nens i nenes de 3 a 12 anys i als majors de 65 anys. També a qui tingui el Carnet Jove, la Targeta Jove i els socis del Club TR3SC.

El Festival Internacional de Moviment i Teatre Gestual és organitzat per l’Institut Municipal Reus Cultura de l’Ajuntament i compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i el patrocini de Reale Fundación.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.