Festival Tarragona Sona Flamenc

El Teatret del Serrallo del Port de Tarragona és l’escenari, com en altres edicions, en aquest cas, de dues actuacions del festival Tarragona Sona Flamenc. Des de l’àmbit de Port-ciutat, el Port de Tarragona col·labora amb aquest festival entorn del món del flamenc organitzat per l’Ajuntament de Tarragona.
El dissabte 26 i el diumenge 27 de març, el Teatret acull dues actuacions gratuïtes del festival: Camino d’Ana Brenes, un monòleg musical d’una gran artista, i una conferència ballada “Ahir i avui del flamenc: Com sonaven els cafès cantats del segle XIX”.

Camino, un monòleg musical a través dels pals flamencs
El dissabte 26 de març, a les 18.30 hores, la cantaora Ana Brenes amb Camino obre la participació del Teatret. Després de formar part de múltiples projectes, Ana Brenes és una cantant i compositora catalana que agafa les regnes i comença el seu camí. Així es diu el seu primer espectacle, que no consisteix en un recital flamenc sinó en un monòleg musical.
Un assaig carregat de retòrica, un passeig metafísic per l’imaginari de l’artista explicat a través dels pals flamencs.
Brenes formada a l’Escola Superior de Música de Catalunya com a cantant i compositora, ha participat en festivals com Arte y flamenco de Catalunya (2015), Jardins de Pedralbes (2018), Festival Flamenco Nou Barris (2018), Primavera Sound (2018) i, a més, ha impartit masterclass al Regne Unit. Cal destacar que a 2017 posà veu a ‘Contemplación’, una performance flamenca basada en textos de Frank Kafka.
Ana Brenes és una dona ara empoderada, que dirigeix i lidera el projecte, que decideix on i per què, que s’escolta, es premia, s’exigeix, es consulta i s’entén. Així és com avança i, si cal, s’atura. L’acompanya Toni Abellán a la guitarra.
És una activitat organitzada per l’Ajuntament de Tarragona amb la col·laboració del Port de Tarragona. L’accés és lliure amb aforament limitat.


‘Com sonaven els cafès cantats del segle XIX’, una conferència ballada

I diumenge 27 de març, a les 18 hores, l’emblemàtic espai del Teatret del Serrallo (moll de Pescadors, 1) acollirà una conferència ballada que ens aproparà a les sonoritats flamenques del segle XIX.
Sota el descriptiu títol ‘Ahir i avui del flamenc: Com sonaven els cafès cantats del segle XIX’, Laura Rodríguez i Meritxell Puvill faran respirar l’atmosfera dels cafès cantants i els primers tablaos d’una època que va forjar i obrir les portes al flamenc com avui el
coneixem. Una nova forma d’apropar-nos a l’art del flamenc.
L’accés és lliure amb aforament limitat. L’acte està organitzat per Art i Flamenc, escola situada en el Moll de Costa i l’Ajuntament de Tarragona amb la col·laboració del Port de Tarragona.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.