“Fil musical”, nou cicle de concerts de petit format als jardins de Cal Rull

Ferran Palau, Pau Vallvé, Maria Rodés i Mostassa configuren el cartell de “Fil musical”, el nou cicle de concerts de petit format que s’estrena aquest estiu al jardí de la Casa Rull. La Regidoria de Participació, Ciutadania i Transparència (a través del Casal de Joves), l’Associació Cultural Anima’t, i els responsables del servei de bar dels jardins de la Casa Rull apleguen esforços per organitzar els dijous d’aquest mes de juliol un carte ll de concerts en un espai idoni per a gaudir de la intimitat i la màgia de la música.

El cicle es portarà a terme cada dijous de juliol a les 21:00 h i tots els concerts seran d’entrada lliure.

Tal i com explica la regidora de Participació, Ciutadania i Transparència, Montserrat Flores, aquest és un projecte nou que s’impulsa amb l’objectiu d’oferir un cicle de concerts adreçat a joves amb l’objectiu de crear alternatives lúdiques de qualitat accessibles i obertes. Durant la presentació del cicle també han intervingut el representant de l’entitat Anima’t, Jacob Dalmau, i el responsable del bar del jardí de la Casa Rull, Esteve Bergadà.

Fil musical20 anys del Reussona
El darrer concert de Fil Musical servirà per commemorar el 20è aniversari del Concurs de Música Jove Reussona, i per aquest motiu hi actuarà el grup Mostassa, guanyador de l’última edició d’aquest concurs de música per a joves. El públic assistent a aquest darrer concert es podrà endur un CD que recull cançons dels grups guanyadors de les edicions anteriors del concurs.

Programació
La programació del “Fil Musical” inclou els següents concerts:

Ferran Palau
Pop metafísic, Colbató. Dijous, 5 de juliol, 21:00 h. El compositor dels Anímic, Ferran Palau, publicava aquest passat febrer el seu tercer disc en solitari, “Blanc” (Halley Records). Blanc és un treball “lluminós” que, segons el mateix músic, té aparença d’inofensiu tot i que en realitat “és una espina que es clava”. Palau ha apostat per uns temes amb interpretacions obertes perquè cadascú “entri en l’atmosfera” i hi posi la seva història i vivències. El nou disc s’identifica amb el gènere que han batejat com a &ldquo ;pop metafísic”. Segons Palau, es tracta d’una manera d’entendre el caos i “gaudir-lo” en què les mateixes preguntes “aporten la resposta”.

Pau Vallvé
Pop d’autor, Barcelona. Dijous, 12 de juliol, 21:00 h. Pau Vallvé presentava al gener del 2017 el seu quinzè disc, el quart sota el seu propi nom. El disc té dues parts: la primera, “Abisme cavall hivern” i la segona, “Primavera tornar”. Segons el mateix Pau Vallvé aquest disc no té una temàtica concreta o un tema principal, sinó que és més aviat un itinerari o un viatge des d’un punt a un altre que passa per molts estats d’ànims pel camí. El viatge per això és circular, ja que comença i acaba en el mateix lloc. El doble disc inclou 22 cançons i està autoeditat i no distribuït comercialment, tan sols es pot adquirir pel web de l’autor o en els concerts.

Maria Rodés
Pop intimista, Barcelona. Dijous, 19 de juliol, 21:00 h. El 18 de maig d’aquest any s’editava “Eclíptica”, quart disc de Maria Rodés, gravat a Abuelita Estudis (Barcelona) i Koryland Studios (Barcelona) i mesclat per Jordi Mora. Eclíptica és un disc conceptual inspirat en el seu avantpassat astrònom Lluís Rodés, que va dirigir l’Observatori de l’Ebre durant la Guerra Civil. A través dels escrits del diari d’aquest astrònom, Maria Rodés parla sobre astronomia, espiritualitat i la Guerra Civil, tot allunyant-se de l’anterior, ja que es tracta d’un trebal l més rítmic i lluminós que els editats fins al moment. Ja fa cinc anys de l’últim concert de Maria Rodés a Reus, que precisament va ser als jardins de la Casa Rull.

Mostassa
Pop-Rock, Valls. Dijous, 26 de juliol, 21:00 h. Els guanyadors de l’última edició del Reussona, Mostassa, presentaven el seu primer disc, “El que vam ser” (Picap, 2017), encara no fa un any. Un àlbum en què marquen una forta personalitat pròpia, amb tocs de Radiohead. El grup està integrat per Guillem Arnau (Pepet i Marieta), a la bateria i a la percussió; José López a la guitarra; Xavier Tregón al baix; Guillem Gené (Els cecs d’Esterri) amb la seva veu i Eduard Fernández a la guitarra i veus. Aquest nou projecte ja els ha permès tocar amb bandes com La Pegatina o Dr. Ca lypso. Serà una bona oportunitat per a tornar a gaudir dels Mostassa a Reus, en un concert que commemora els 20 anys del Concurs de Música Jove Reussona.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.