Final d’èxit per “Biblioteques a l’Estiu”

Final d'èxit per

El programa “Biblioteques a l’Estiu” clou amb èxit de participació malgrat les restriccions pel COVID-19

La iniciativa “Biblioteques a l’Estiu”, desenvolupada per les Biblioteques Municipals de Reus amb la participació del Centre de Lectura per tal de fomentar la lectura en temps de lleure i amb la voluntat de remarcar l’accessibilitat de les biblioteques com a espais de cultura oberts i gratuïts, ha atret durant els mesos de juliol i agost a més de 8.000 persones que d’una o altra manera s’han apropat a les biblioteques de Reus. Un total de 547 persones han participat de les activitats presencials programades; 6478 persones han visitat les biblioteques i 1279 han interactuat amb les activitats virtuals, promogudes a través de les xarxes socials.

Des de les Biblioteques Municipals es fa un balanç molt positiu del programa donades les circumstàncies derivades de la pandèmia, ja que s’ha completat l’aforament de les activitats presencials gairebé al límit, la qual cosa indica que les propostes han estat ben rebudes i ben valorades. L’activitat diària de consulta i préstec també s’ha continuat fent durant els mesos de juliol i agost, amb un bon nombre d’usuaris, d’acord amb les prescripcions de cada moment. Cal recordar que en aquest moment consisteixen en el control d’aforaments, registre d’usuaris i quarantena de fons consultats, sumades al distanciament i l’ús de mascaretes i higiene de mans. Així doncs, la programació d’estiu, pensada per recuperar el màxim de normalitat possible i en el marc de les mesures d’higiene i seguretat establertes, ha aconseguit els seus objectius.

El programa “Biblioteques a l’Estiu” s’havia concebut com una barreja entre la continuació dels programes d’estiu engegats els darrers anys, tot i que en una versió més reduïda, i noves propostes adaptades a les circumstàncies de la pandèmia. Així, s’han portat a terme activitats com “Biblioteques amb DO” o “Biblioteques chillout amb els nostres músics» i «Tardes d’estiu»; i com a novetats, el programa “Passos de literatura” i les sessions presencials d’activitats nascudes durant el confinament com “Fem memòria a viva veu”. En col·laboració amb altres àrees pel foment de la lectura, s’han fet activitats com “Lletraferits”, dirigida a fer propostes de creació literària en col·laboració amb Joventut;  el programa “Grans lectors” amb col·laboració amb l’àrea de Gent Gran de Participació i finalment les visites didàctiques  dels casals organitzats per Educació i Benestar.

Cal destacar l’aportació que s’ha fet des de les xarxes socials per ampliar l’activitat bibliotecària a la ciutat. En aquest sentit, les recomanacions de lectures dels dilluns i l’activitat “L’hora del conte”, amb la col·laboració de les àvies MARC, han estat les activitats virtuals més visitades.

També cal destacar l’activitat que enguany s’ha fet totalment en digital anomenada “Joc de lectura de l’estiu”, que anima encara fins el dia 20 de setembre la participació dels infants a llegir llibres de ficció sobre el canvi climàtic i com evitar-lo. És tant senzill com entrar al web biblioteques.reus.cat i crear-se un avatar per anar progressant en les diferents pantalles a mesura que es llegeixen els llibres de les plataformes digitals o dels fons de les biblioteques municipals.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.