La cineasta Anna Petrus, nova directora artística del Memorimage

La cineasta Anna Petrus, nova directora artística del Memorimage

La cineasta Anna Petrus ha assumit recentment la direcció artística del Festival Internacional de Cinema de Reus, Memorimage, que en la seva edició 2020 tindrà lloc del 4 al 7 de novembre. Anna Petrus, directora tant de documental com de ficció, és a més docent i articulista i s’incorpora amb la voluntat d’aportar la seva visió per fer del Memori mage, un festival encara més fort i atractiu. Petrus considera que “assumir la direcció artística d’un festival com el Memorimage de Reus suposa un gran repte per a mi i una responsabilitat que encaro amb una gran il·lusió. El cinema documental i les imatges d’arxiu formen part d’una de les meves majors inquietuts cinematogràfiques, aquella que té a veure amb la fragilitat de la memòria i la difosa frontera entre allò que anomenen realitat i la ficció”. “La meva intenció és aportar la meva visió a aquest fantàstic i important festival que, en la seva consolidació al llarg dels anys, estic segura que podrà emprendre camins nous i inesperats”, afegeix.

Anna Petrus és, a més de cineasta, crítica de cinema, investigadora cultural i docent. Llicenciada en Comunicació Audiovisual per la Universitat Pompeu Fabra, ha dirigit múltiples peces audiovisuals, entre videoart, ficció i documental, que han recorregut festivals com Canes, Sitges o Gijón. Ha escrit articles i crítiques cinematogràfiques a publicacions com Dirigido Por o el suplement Cultura/s de La Vanguardia, i a altres mitjans digitals com Blog&Docs, Transit o Contrapicado. També ha comissariat esdeveniments com el cicle “Cinergies” al CCCB (2008) i va ser programadora de la Secció Finisterrae del DocsBarcelona entre el 2010 i el 2012. Actualment és col·laboradora al diari Ara, on escriu sobre cinema, audiovisual i feminisme, i forma part de la Junta Directiva de Dones Visuals, l’associació de dones cin eastes de Catalunya.

El Memorimage 2020 va tancar la inscripció de pel·lícules el passat 16 de juliol i actualment s’està treballant en la programació per aquesta edició.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.