Fins al 30 de setembre està obert el període d’inscripció per la secció Educurt exprés del Festival Psicurt

Fins al 30 de setembre de 2022, continua obert el període d’inscripció per a la secció Educurt exprés del Psicurt, Festival de Curtmetratges sobre Salut Mental, organitzat pel Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya, l’Ajuntament de Reus i l’Ajuntament de Tarragona, que se celebrarà a Reus i Tarragona del 6 al 9 d’octubre de 2022. Aquesta categoria està destinada a estudiants d’Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat (BAT), Cicles Formatius i Universitat. Poden participar-hi curtmetratges de ficció de producció en català i amb una durada màxima de 5 minuts, incloent-hi els crèdits. L’enregistrament es realitzarà a Reus i Tarragona durant el cap de setmana del festival, fent servir un element i unes localitzacions proposades per l’organització en el moment de l’inici del concurs.

Per formalitzar la inscripció i optar als premis de 500 € per universitats i escoles de cinema i 500 € per ESO, BAT i Cicles formatius, cal omplir aquest formulari.

Al mes de juliol, el Psicurt va tancar el període d’inscripció de la setena edició amb un total de 347 curtmetratges inscrits, 325 a la Secció Oficial i 22 a la Secció Educurt. Les obres rebudes tracten temàtiques com la violència masclista, l’assetjament escolar, el suïcidi, el dol, l’estigmatització de les malalties mentals, les addiccions… En la convocatòria anterior es van rebre 239 curts, per tant, enguany se n’han rebut 108 més.

Aquest augment d’obres rebudes mostra que el Psicurt es consolida com un dels festivals temàtics relacionats amb la Salut Mental més importants del territori espanyol, tant per la qualitat dels curts com per la labor que el festival realitza als centres educatius que demanen participar en l’activitat complementària. Una activitat que consisteix en la projecció dels curtmetratges en els centres participants i un debat posterior amb l’alumnat sobre la temàtica que tracten.

Com en passades edicions, els curtmetratges triats pel jurat com a finalistes d’aquesta setena edició es projectaran al Teatre Bartrina de Reus i a l’Antiga Audiència de Tarragona i l’entrada serà gratuïta.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.