Fira Trapezi estrena dues coproduccions: Dioptries de Toti Toronell i Davaiii de Domichovsky & Agranov

Trapezi, la Fira del Circ de Catalunya, celebra laseva 23a edició del 9 al 12 de maig a Reus. Durant quatre dies, passaran per la capital del Baix Camp més de 30 companyies nacionals i internacionals per mostrar el talent del millor circ contemporani actual.

Un dels objectius principals de Trapezi és el suport i l’impuls de la creació de nous muntatges en un àmbit que compta amb professionals ben preparats a qui o ferir recursos a la producció de les seves creacions. Així mateix, una de les missions principals de la Fira és consolidar una xarxa de coproductors que permeti donar estabilitat i fer créixer el sector.

Des de fa tres edicions, la Fira participa en la coproducció d’espectacles i enguany són dues les companyies que se n’han pogut beneficiar. D’una banda, la companyia Domichovsky & Agranov presenta l’espectacle de petit format Davaiii, compost per un acròbata i un violoncel·lista. De l’altra, la companyia catalana Toti Toronell, que presenta Dioptries un espectacle de mitjà format i multidisciplinari, amb què Trapezi obre un nou format de coproducció en xarxa que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Olot, Àtrium Viladecans i FiraTàrrega, i el suport del Mercè Arts de carrer (MAC) Festival.

A Dioptries de Toti Toronell una troupe de circ es troba atrapada entre dos mons. Han de resoldre el dilema de fer dos espectacles alhora, entrar, sortir i els canvis precipitats d’un escenari a l’altre, donen el joc a l’espectacle.L’obra representa la polifacètica visió del circ, on res no és absolut i on totes les maneres de representar-lo hi poden tenir cabuda. Dioptriessón dos espectacles en un. Igual com qualsevol objecte, quan estem veient un costat, no podem veure l’altre però ens el podem imaginar. El públic haurà d’escollir des d’on vol veure la proposta i segons la seva tria, viurà el circ més clàssic i romàntic o el circ més contemporani i poètic.

A Davaiii de Domichovsky & Agranov dos personatges dubtosament simpàtics, juguen amb l’equilibri entre el dolor i l’alegria. Un joc de rols en constant transformació, el domador es converteix en el domat, el segrestador en el segrestat, la més petita distracció pot costar la vida o unes quantes bones riallades, qui ha dit que no es juga amb ganivets?

La Fira aposta per recolzar una nova creació com a coproductors alhora que oferir una xarxa de col·laboradors que donin suport al projecte i garantir-ne així la visibilitat al nostre territori.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.